En Çok Satılan İkinci El Araba Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Otomobillerdeki ÖTV oranları değişmişti. Bu durum ikinci el araba piyasasında ise sevinçle karşılanmıştı. Bu süreç içerisine en çok satılan ikinci el araba markası ise Volkswagen oldu.

14.09.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-17:57) En Çok Satılan İkinci El Araba Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Otomobillerdeki ÖTV oranları değişmiş ve bazı araba modellerinde 60 bin lira kadar indirimler yapılmıştı. En çok tercih edilen araba markaları Volkswagen, Renault ve Ford oldu.

İkinci el pazarında en hızlı satılan ve en çok tercih edilen araba modelleri ise Passat oldu. Hafif ticari araçta ise en çok Fiat'ın Doblo modeli tercih edildi ve satıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile ÖTV indiriminin ardından ikinci el tercihleri ve satışları artmıştı. Araştırmalara göre Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 140 bin 608 satış gerçekleşti. En çok tercih edilen araba markaları Volkswagen, Renault ve Ford oldu. İkinci el pazarında en hızlı satılan ve en çok tercih edilen araba modelleri ise Passat oldu. Hafif ticari araçta ise en çok Fiat'ın Doblo modeli tercih edildi ve satıldı.

PASSAT EN ÇOK SATILAN MODEL

Bu yılın Ağustos ayında ikinci el online pazarda en çok satılan Passat modeli 6 bin 114 adet satıldı.

EN HIZLI SATILAN MARKA RENAULT 

Ağustos ayında online pazarda en hızlı satılan marka ise Renault oldu. En yavaş satılan markanın ise Mercedes-Benz olduğu bildirildi.

HAFİF TİCARİ ARAÇ SATIMINDA DOBLO İLK SIRADA

İkinci el araba pazarında hafif ticari araçlar kategorisinde 2 bin 888 adet satış adetle Fiat Doblo ilk sırada yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal