Türkiye'de Üretildi! 20 Ülke Satın Almak İstiyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan tesiste mısır ve ayçiçeği hasat tablaları üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen tablalar, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında 20 ülkeye satılıyor.

14.09.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-18:23) Türkiye'de Üretildi! 20 Ülke Satın Almak İstiyor

Aktürk Makine, 35 yıl önce Sandıklı’da inşaat makineleri üretimiyle sektöre adım attı. 25 yıldır aynı şekilde tarım makineleri alanında faaliyet göstermeye devam diyor.

Organize Sanayi Bölgesi'nde olan 10 bini kapalı yaklaşık 15 bin metrekare alanlık üretim tesisinde 65 kişinin istihdam ediliyor. Firma daha fazla biçerdövere takılan mısır hasat tablası ile ayçiçeği hasat tablası ve balya makinesi üretimi yapıyor.

YÜZDE 80'İ YURT DIŞINA SATILIYOR

İşletmenin sahibi ise üretimi yapılan mısır ve ayçiçeği hasat tablalarının yüzde 80'ini yurt dışına sattıklarını söyledi. İşletme sahibi her geçen gün yeni bir ülkeden talep aldıklarını belirterek, ‘Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında 20 ülkeye ürün gönderiyoruz. Asya'da Kazakistan, Özbekistan ve Gürcistan, Afrika'da Tunus, Fas ve Cezayir başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. En çok ihracatı İtalya, Rusya, Sırbistan ve Bosna Hersek'e yapıyoruz. ABD, Almanya ve Fransa gibi gelişmiş Avrupa ülkeleriyle de ihracat için görüşmelerimiz başladı. Fransa'ya büyük makineler için teklif sunduk.’ ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi Hüseyin Aktürk, önümüzdeki sezon için büyük ebatlı makine üretimine başlayacaklarını belirterek, ‘Bu yılki hedefimizi yakaladık ve şu an üretimimizin yüzde 80'ini yurt dışına gönderiyoruz. Hemen hemen her gün farklı bir ülkeye gönderim gerçekleştiriyoruz. Farklı ülkelerde şu an için bayiliklerimizin yanı sıra teknik servis ve yedek parça ağımızı da oluşturduk.’ şeklinde konuştu.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE İHRACAT ARTTI

İşletme sahibi, koronavirüsten tarım sektörünün etkilenmediğini ifade etti. Pandemide tarım makinelerinin ihracatında artış yaşandığını belirtti. Firmanın ürettikleri balya makinelerinin yurt içinde alıcısı olduğunu söyleyen işletme sahibi, ‘Avrupa ülkelerinde pandemi nedeniyle bazı fabrikalar kapandı veya yarı personelle çalışmaya devam ediyor. Sağlık problemleri orada daha fazla. Yurt dışındaki fabrikaların Kovid-19 nedeniyle kapanması sonucu Avrupa'daki firmalar, ürünleri bizden tedarik etmeye çalışıyor. Şu an tam kapasite çalışmalarımızı, üretimimizi yürütüyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal