En çok radyasyon yayan telefonlar hangileri? SAR değeri en yüksek olan telefonlar

Bir kuruluş tarafından en fazla radyasyon yayan telefonların araştırması yapıldı ve listesi yayınlandı. Bu doğrultuda SAR değeri en yüksek olan telefonların hangileri olduğunu haberimizde paylaştık.

11.04.2022-21:33 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-21:33) En çok radyasyon yayan telefonlar hangileri? SAR değeri en yüksek olan telefonlar

Birçok teknolojik alette olduğu gibi akıllı telefonlarda da radyasyon yayma riski oldukça yüksek. İnsan sağlığı için tehlike teşkil eden bu durum zaman zaman bilim insanları ve içerik üreticileri tarafından tekrar ediliyor. Bir kuruluş bu doğrultuda en çok radyasyon yayan akıllı telefonları araştırdı ve listesini yaptı. İşte detaylar...

radyasyon yayan telefonlar

Motorola, Google, OnePlus

Bankless Times, yaptığı bir araştırma kapsamında akıllı telefonların içinden en çok radyasyon yayanların hangileri olduğunu açıkladı. Bu raporda 10 tane akıllı telefon modeli yayınlandı. Rapora göre Google, Sony, Motorola, ZTE, OnePlus ve Oppo'ya ait akıllı telefon modelleri yer alıyor.

Bankless Time, bu raporu hazırlarken birbirinden farklı telefonların SAR, yani özgül emilim oranlarına bakıldığı öğrenildi. SAR, radyo frekans elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsü olarak biliniyor. Sonuçlar, kilogram başına watt'tan (W/Kg) meydana gelmektedir.

En fazla radyasyon yayan 10 telefon modeli

Hazırlanan rapor kapsamında listede sırası ile yer alan telefonlar şunlardır;

1,79 W/Kg'lik SAR değeri ile Motorola Edge yer alıyor. Motorola Edge'i 1,59 W/Kg SAR değeri ile ZTE Axon 11 5G ikinci sıradan takip ediyor. Axon 11 5G'nin ardında ise OnePlus 6T, Sony Xperia XA2 Plus, Google Pixel 3XL, Google Pixel 4a, Oppo Reno5 5G, Sony Xperia XZ1 Compact, Google Pixel 3 ve OnePlus 6 bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal