Emrah Serbes Kimdir?

Yayınlandığı döneme damgasını vuran ve çok izlenen Behzat Ç. dizisi geri dönüyor. Dizinin yeni bölümleri, yazar Emrah Serbes'in "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı romanından uyarlanacak. Peki, dizinin senaristi Emrah Serbes kimdir?

06.03.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-14:06) Emrah Serbes Kimdir?

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizileri arasında yer bulan Behzat Ç. yeni oyuncular ve yeni hikâyelerle geri dönüyor. Yayınlanacak dizinin konusu Serbes’in "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı yeni kitabından uyarlanan hikâyelerinden oluşuyor. Dizinin cast çalışmaları dün itibarıyla başladı. Üç sezon sürmesi planlanan dizinin her sezon farklı bir başrol oyuncusu olacak.

Emrah Serbes, ‘Erken Kaybedenler’  isimli kitabıyla Haziran 2009’da raflardaki yerini aldı. Serbes’in ilk iki romanındaki başkarakter Behzat Ç. daha sonra aynı isimle televizyon dizisi olarak uyarlandı ve bu dizi en çok izlenen yerli yapımlar arasında gösterildi. Serbes, ayrıca polisiye türünde gösterime giren dizinin ilk on bölümünün senaryosunu da yazdı. Behzat Ç. aynı zamanda sinema filmi olarak da uyarlandı ve izleyiciler tarafından çok beğeni aldı.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 28 Ocak 1981 yılında Yalova'da dünyaya geldi. Üniversite öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümünde tamamlamıştır. Çeşitli dergilerde ve gazetelerde yazılar kaleme alan Serbes, roman, öykü ve senaryo yazarıdır. 

Emrah Serbes, 2017 yılında İzmir- Aydın otoyolunda trafik kazasında aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden oldu ve 13 yıl 4 ay ceza aldı. Kazayı, o sırada yanında olan Kenan Doğru isimli arkadaşı üstlendi ancak Serbes, 28 Eylül 2017 tarihinde yaptığı sosyal medya açıklamasıyla suçunu kabul etti.

Emrah Serbes 12 Temmuz 2018'de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Daha sonra açık cezaevine geçti ve Covid-19 salgını nedeniyle tahliye edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal