Emniyet'ten TIRPAN Operasyonu! 27 İlde Organize Suç Örgütlerine Baskın

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından suç örgütlerini çökertecek bir operasyona imza atıldı. Düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. İşte suç örgütlerine darbe vuran o operasyona ilişkin tüm detaylar.

24.12.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-09:16)

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, (KOM) ekipleri tarafından, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin etmekte olan suç gruplarına yönelik olarak  27 ilde eş zamanlı TIRPAN kod adlı bir operasyon başlatıldı. 

13 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Operasyon, 13 organize suç örgütü  ile birlikte bu örgütlere silah temin etmekte olan  28 adet suç grubuna yönelik gerçekleştiriliyor. 389 şüpheli için gözaltı kararı çıktı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  KOM ekipleri tarafından , 21 Mayıs tarihinde turizm sezon öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermiş olduğu sahil şeridi ve turistik illeri kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı, 05 Ekim tarihinde turizm sezonunun sonunda yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunmuş olan ve bu suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri anlaşılmış olan suç gruplarına yönelik 9 ilde ayrı ayrı Sahil Rüzgarı-2 kod adlı operasyonlar geçekleştirilmiş olan , 357 adet  hedef şüpheli şahsa işlem gerçekleşmişti. Devam etmekte olan süreçte yapılmış olan çalışmalar kapsamında; toplumda insanlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlamakta olan suç gruplarına yönelik olarak; TIRPAN kod adlı bir  operasyon başlatıldı. 

kom operasyon

EMNİYETT'TEN 27 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE TIRPAN!

'TIRPAN' kod adlı operasyon yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep gibi illerin yanı sıra Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olacak şekilde 27 adet ilde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını gerçekleştirilmiş olan 13 adet organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemiş olan 28 adet suç grubunda faaliyet göstermiş olduğu tespit edilen ve Cumhuriyet Başsavcılıklarınca gözaltı ve yakalama kararı verilmiş olan toplam 389 adet şüpheli şahsa yönelik olarak düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal