Emniyet Müdürlüğünden 81 İlde Yılbaşı Öncesi Operasyon

Adana'da 'Zehir' operasyonu bünyesinde 9 bin 467 litre sahte içki, 26 litre etil alkol ve 136 alkol kiti ele geçirildi.

16.12.2021-10:59 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-10:59)

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde geçmiş olduğumuz günler içerisinde Türkiye genelinde yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki sürerek halk sağlığını tehlike altına almak isteyenlere yönelik başlatılmış olan 'Zehir' operasyonu bünyesinde çalışma başlattı.

SAHTE ALKOL OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler, kentte belirledikleri 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde 9 bin 467 litre sahte içki, 26 litre etil alkol ve 136 alkol kiti ele geçirildi. Ekipler 5 şüpheliyi gözaltına aldı.


GAZİANTEP'TE ŞOK BASKIN

Gaziantep'in Nizip ilçesinde almış oldukları sahte içkiden zehirlenmiş olan 10 kişiden 3'nün hayatını kaybetmesinin ardından yılbaşı gününden önce sahte ve kaçak içkilere yönelik operasyonlar büyük bir hız kazandı. Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişininse tedavi gördüğü olayın hemen yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 2 kişiden biri çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklandı. İlçede iki ayrı adrese düzenlenmiş olan baskında 2 kişi daha gözaltına alınırken 583 adet gümrük kaçağı ve bandrolsüz kaçak içki ile 10 adet cinsel içerikli hap ele geçirildi.

SAHTE İÇKİ İMALATHANESİNE BASKIN

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen operasyonda ise sahte içki imalathanesi olarak kullanılan bir iş yeri ve eve baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda 57 şişe sahte içki, 214 adet boş şişe, 16 litre dökme içki, 50 adet kapak, 750 adet etiket, 1 litre anason, 1 adet pompalı tüfek bulundu.


Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken, söz konusu şüpheli şahsın işlemlerinin tamamlanmasından sonra adli makamlara sevk edileceği bilgisi paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal