Emniyet'ten 'Kadına Yönelik Şiddet' Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), şiddete uğrayan kadınların başvurularının reddedildiği iddialarına dair, "Karakola başvuran kadınların geri çevrildiği iddiasını doğrulayan herhangi bir somut olay bilgisine ulaşılamamıştır" açıklamasını yaptı.

13.04.2021-15:59 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-15:59) Emniyet'ten 'Kadına Yönelik Şiddet' Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda, "polislerin, şiddete uğrayan kadınların başvurularını kabul etmediği ve tedbir kararlarının mahkemeler tarafından reddedildiği yönündeki iftira kampanyasının devam ettiği" ifade edildi.

"Söz konusu iftira kampanyasının nöbetçiliğini, bugün de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın devraldığı" belirtilen açıklamada, Buldan'ın grup açıklamasında, daha öncesinde yalanlanan iddiayı tekrar gündeme getirdiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

''HASSASİYETİMİZ EN ÜST SEVİYEDEDİR''

"Türk Polis Teşkilatı olarak, aile içi ve kadına yönelik şiddetin son bulması için attığımız adımlar ve hassasiyetimiz en üst seviyededir. Terör örgütünün sözde lider kadrosunun Kandil'de kız çocukları ve kadınlara yönelik istismar ve tacizleri kamuoyuna yansımışken, bunları grup toplantılarında gündeme getiremeyenlerin, Türk Polis Teşkilatını kirli bir iftiraya alet etmesi manidardır.

Daha önceki açıklamamızda belirttiğimiz üzere, yapılan incelemelerde, karakola başvuran kadınların geri çevrildiği iddiasını doğrulayan herhangi bir somut olay bilgisine ulaşılamamıştır."

Mağdurun, şiddet gösteren şahıstan şikayetçi olmadığı ya da herhangi bir önlem istemediği hallerde dahi aile içi ve kadına karşı şiddet ile mücadele birim amirleri aracılığıyla her vakanın teker teker ele alındığı belirtilen açıklamada, tehlikeli olduğu belirlenen vakaların, titizlikle izlendiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, Türk Polis Teşkilatının aile içi ve kadına karşı şiddete karşı daima, aile bireyleri ile kadınların yanında olmayı sürdüreceğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal