Bakan Varank: Türkiye Kanada’dan SİHA Parçası İthal Etmiyor

Bakan Mustafa Varank, BBC Türkçe’nin, ‘Kanada Türkiye’ye SİHA için teknoloji parçası ihracatını iptal etti’ haberini yalanladı.

13.04.2021-15:29 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-16:11) Bakan Varank: Türkiye Kanada’dan SİHA Parçası İthal Etmiyor

BBC Türkçe, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kanada'dan, SİHA parçalarının ihracat iznini dondurma kararını gözden geçirmelerini talep ettiğini belirterek, Kanada’nın izinleri tamamen iptal ettiğine dair bir haber paylaştı.

BBC Türkçe'nin haberinde Kanadalı bir şirketin, Türkiye'ye insansız hava araçlarında kullanılan görüntüleme ve hedef alma sistemlerini sattığı ifade ediliyordu.

DAĞLIK KARABAĞ'DA KULLANILDI DİYE İPTAL ETTİLER

Haberde, Türkiye'nin ürettiği insansız hava araçlarının Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan'a karşı kullanıldığı için Kanada'nın dondurulan izinleri bu tamamen iptal ettiği belirtiliyordu. 

Bu haberin ardından, sosyal medyada birçok vatandaş SİHA'ların yerli olup olmadığı yönünde sorular yöneltmeye başladı.

''ONU DA ARTIK ASELSAN ÜRETİYOR''

BBC Türkçe'nin haberini alıntılayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BBC Türkçe'nin haberinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek BBC Türkçe'yi yalanladı.

Bakan Varank, resmi Twitter hesabından, "Türkiye'nin Kanada'dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok" ifadelerini kullandı. Bakan Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şöyle bir baktım, bu haberi görüp mutluluktan uçan baya kişi var. Yazık! Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim: Türkiye'nin Kanada'dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok. SİHA'lara faydalı yük olarak takılan kameralar vardı, onu da artık ASELSAN üretiyor" ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal