Emniyetten Deprem Paylaşımlarına Uyarı

İzmir ve çevresinde hissedilen deprem, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Gündeme gelen deprem ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü, halkı tahrik etmeye yönelik hesapların tespit edilmeye başlatıldığını aktardı.

30.10.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-17:32) Emniyetten Deprem Paylaşımlarına Uyarı

Ege denizinde gerçekleşen ve başta İzmir olmak üzere, birçok şehirde de hissedilen deprem, çok kısa sürede sosyal medyada gündem haline geldi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, internet üzerinden yapılan paylaşımlar ile  halkı düşmanlığa ve kin beslemeye tahrik eden paylaşımların tespit edilmesi için çalışmaların başlatıldığını ve bu doğrulturda belirlenen kişilerin adli mercilere sevk edileceği yazılı açıklama ile duyuruldu.

Gerçekleştirilen açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunlar tarafından verilen yetki çerçevesinde, suç ve suçlular ile mücadele etmek için internette 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin sürdürüldüğü aktarıldı.

Bu faaliyetler doğrultusunda, İzmir ve çevre bölgelerde hissedilen deprem üzerinden bölge halkı ile ilgili aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici içeriklerle halkın bir kesimini düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eden hesapların tespitine yönelik çalışmalarının ivedilikle sürdürüldüğü aktarılan açıklamada, 'Tespit edilen kişiler hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere intikal ettirilecektir. Konunun tarafımızca hassasiyetle takip edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.' açıklaması yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal