Deprem Anında Kullanılabilecek İletişim Uygulamaları

Deprem anında iletişim en önemli unsurlardan bir tanesi. Arama kurtarma ve kazazedelerin ihtiyaçları için gerekli olan uygulamaları ve internet gerektirmeyen mesajlaşma uygulamalarını sizin için listeledik.

30.10.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-17:58) Deprem Anında Kullanılabilecek İletişim Uygulamaları

Haber365 Özel

İzmir’de gerçekleşen deprem sonra bazı binaların yıkıldığı ve enkaz altında insanların kaldığı rapor edildi. Bölgedeki iletişim hatlarının çöktüğü bildirilirken, insanlar yakınlarına ulaşamadı. Bu tür durumlarda direk telefona sarılmak yerine WhatsApp ve Telegram gibi iletişim uygulamalarına yönelmek tavsiye edilse de kazazedeler ve enkaz altında kalanlar için iletişim hayati önem taşıyor.

Deprem anında kullanılabilecek bazı afet uygulamalarını ve internet gerektirmeyen mesajlaşma uygulamalarını sizler için derledik.

GÜVENDEYİM UYGULAMASI

Akut’un Güvendeyim uygulaması, ülkemizde deprem anında kullanılması en önemli uygulamalardan bir tanesi. Telefon hatlarının çökmesi gibi ihtimallerde bile çalışan bu uygulamada ihtiyaç anında ‘güvendeyim’ butonuna tıklamanızla seçtiğiniz kişilere koordinatlarınızla birlikte mesaj gönderebiliyorsunuz.

BRİDGEFY

İnternet gerektirmeyen bir mesajlaşma uygulaması olan Bridgefy, bağlantı türü olarak bluetooth kullanıyor. Dolayısıyla internet bağlantısına ihtiyaç duymadan mesaj aktarımı sağlanabiliyor.

MESHTALK

Oppo telefon sahipleri için yararlı bir uygulama olan MeshTalk, merkezi iletişim teknolojisine ihtiyaç duymadan 3 km mesafedeki tüm Oppo cihazları arasında kısa mesaj, sesli mesaj veya arama yapılmasını sağlayabiliyor.

WHİSTLE

Enkaz altında kalma durumlarında hayat kurtarabilecek bir potansiyele sahip olan Whistle, sesinizi duyuramadığınız durumlarda işinizi görebilen bir uygulama. Kullanıldığı takdirde çok yüksek bir sesle çevreye orada olduğunuzu duyurabiliyor.

ZELLO

Bu uygulama internet kullanıyor. Telefon hatları çöktüğünde faydalı olabilecek olan Zello, telsiz mantığıyla çalışıyor. Acil durumlarda yakınlarınızla iletişim kurmak için kullanılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal