Emmanuel Macron'a Tokat Atan Adam Yargı Karşısına Çıkacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un suratına tokat atan dövüş sanatları sevdalısı saldırgan adam Damien Tarel, haftaya yargı karşısında kendisini savunacak.

10.06.2021-18:11 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-18:11)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Tain-l'Hermitage şehrinde turizm otelcilik lisesini ziyareti esnasında meydana gelen tokatlı saldırı hadisesinde Damien Tarel (28) yargı karşısına çıkacak.

Savcı Alex Perrin, açıklamasında, Macron’un yüzüne tokat atan Damien Tarel isimli şahsın, bunu öncesinde tasarlamadığını açıkladı.

Sorgu işlemleri sırasında açıklamalar yapan adam hiç bir işte çalışmıyor. Saldırgan Damien Tarel, Sarı Yelekliler eylemine üye olduğu ve aşırı sağ siyasi görüşlerine sahip olduğu bugün bilinenler içinde.

''DÜRTÜSEL VE DÜŞÜNMEDEN'' YAPILAN BİR HAREKET..

Savcı Alex Perrin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tokat atan adamın ‘‘Hoşnutsuzluğunu ifade etmek için dürtüsel ve düşünmeden’’ davrandığını sorgu esnasında söylediğini belirtti. Savcı, saldırgan Tarel'in herhangi bir siyasi ya da militan topluluğa üye olmadığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı’na yapılan tokatlı saldırı Fransalıları hayrete düşürdü. Bu olay hafızalardaki eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e düzenlenen saldırıyı tazeledi.

28 yaşında saldırgan memleketi Saint-Vallier-de-Thiey ikinci bir şahıs ile beraber tutuklandı.

KİŞİSEL EŞYALARI İNCELENDİ

28 yaşındaki saldırganın evinde Adolf Hitler’in otobiyografik kitabı Kavgam çıktı. Tarrel ile beraber tutuklanan adamın evinde de komünist davranışın uluslararası sembolü özelliği taşıyan altın orak ile çekiçli bayrak bulundu.

Fransa polisi tarafından tutuklanan ikinci kişi saldırı çerçevesinde suçlamayla karşılaşmasa da illegal silah bulundurmaktan yargı karşısına çıkacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tokat saldırısının akabinde şiddet ile nefretin demokrasi için risk oluşturduğunu belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal