Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman, ne zaman ödenir? 2022 emlak vergisi ödeme takvimi

2022 senesine girmemiz ile beraber vergi ödemeleri de gündemde yer almaya başladı. Ev sahibi olanların senede 2 taksit halinde ödeme yaptıkları emlak vergisi ise en çok merak edilen konular arasındadır ve 2022 'nin ilk taksit ödemesinin ne zaman yapılacağı da birçok ev sahibi vatandaş tarafından merak edilmektedir. İşte 2022 yılı emlak vergisi ödeme tarihi ne zaman? sorusunun cevabı..

02.03.2022-22:25 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-09:49) Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman, ne zaman ödenir? 2022 emlak vergisi ödeme takvimi

Devlet emlak vergisini her sene iki eşit taksit halinde ev sahibi olan vatandaşlardan tahsil etmektedir. İlk ödeme mart, nisan ve mayıs aylarında, ikinci ödeme ise kasım ayında ilgili belediyelere yapılmaktadır. Eğer vergi, belirtilen süre içinde ödenmez ise, devlet tarafından ayrıca her ay için de belli bir oranda gecikme zammı uygulanmaktadır. Peki, 2022 yılı emlak vergisi ödemeleri ne zaman? İşte detaylar..


Emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılmaktadır?

Her sene düzenli bir şekilde belediyelerce tahsil edilen emlak vergisi, tek bir seferde ödenebileceği gibi iki eşit taksit halinde de ödenebilmektedir. Emlak vergisi ödemesi yaparken ilgili belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulmaktadır. 

Emlak vergisi, düzenli bir şekilde belediyelerce ev sahibi olan vatandaşlardan alınmaktadır. Bu verginin ödemesi vatandaş tarafından tek bir seferde yapılabileceği gibi iki eşit taksit halinde de ödenebilmektedir. Emlak vergisinin ilk taksitlendirme işlemi mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme işlemi ise kasım ayında yapılmaktadır. 


Emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisine mükellef olan kişiler; bina, arsa ile arazinin maliki ( sahibi olan kişiler ) kişiler, var ise intifa hakkı sahibi olan kişiler ( kullanan kişiler ), her ikisi de yok ise o zaman da bina, arsa ile araziye malik gibi tasarruf eden kişilerdir. Paylı mülkiyet halinde malik olan kişiler, sahip oldukları hisseleri oranında mükellef olarak sayılmaktadırlar. Konut sahibi olan kişiler ise devlet tarafından tahsili yapılan emlak vergisini aynı sene içerisinde iki eş taksit şeklinde ödeme imkanına sahip olmaktadırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal