Tarihi Yarımada İçin Büyük Hazırlık

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul’daki Tarihi Yarımada’nın korunması amacıyla, Tarihi Yarımada’da bulunan kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter doğrultusunda kültür varlıklarının, koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı bir çalışma başlattı.

03.12.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-13:31) Tarihi Yarımada İçin Büyük Hazırlık

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan, içerisinde Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, Kapalı Çarşı gibi birçok önemli kültürel değeri barındıran Tarihi Yarımada'nın durum tespiti için harekete geçti. Bu çalışma doğrultusunda, kurumların listesindeki kültür varlıkları harita üzerine yansıtıldı. Yapılan incelemelerin tamamlanması ile Tarihi Yarımada’da bulunan kültür varlıklarının güncel listesi oluşturulacak. Çalışma sonucu elde edilen envanter, ilgili kurum ve kuruluşlara da iletilecek.

İstanbul’da Tarihi Yarımada’nın korunmasını amaçlayan yeni envanter ile Tarihi Yarımada’ya yönelik koruma amaçlı uygulanacak olan imar planlarının tekrardan ele alınmasını sağlanacak.

 

 

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal