Prefabrik Ev

Prefabrik evlerin olumsuz yanları? Prefabrik evler nası yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

15.05.2018-18:07 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-17:56) Prefabrik Ev

Önceden imal edilmiş yapı malzemeleri ile yapılan yapılara prefabrik yapı ismi verilmektedir. İsminden da çıkarılacağı gibi, fabrikada imal edilmiş olan ve yalnzıca birleştirme aşaması kalan parçaların bir araya getirilerek yapılan yapılardır.

Prefabrik yapılar, tek katlı şekilde yapılabildiği gibi iki katlı olarak da yapılabilir. Hızlı ve kısa zamanda yapılabilir olmasının haricinde uzun ömürlü olabilen prefabrik yapılar aşağı yukarı 50 sene kadar ayakta kalır.

Geçmiş senelerde depremde evlerini yitiren insanlara kısa zamanda yapılıp teslim edilmesinden sebeple, prefabrik yapılar denilince akla hemen deprem evleri gelse dahi, gelişmiş inşaat teknikleri tercih edilerek oldukça kullanışlı ve dayanıklı prefabrik yapılar inşa etmek mümkündür. Prefabrik yapıların yapılırken hazır parçaların haricinde, çelik ve çimento gibi malzemelerden de faydalanılabilir. İsteğe göre ses ve ısı yalıtımları da prefabrik yapılarda kullanılmaktadır.

Yapılan yapıların fabrikasyon malzeme tercih edilerek inşa edildiği yapılar genel itibariyle prefabrik yapı ismini almaktadır. En çok iki katlı olarak inşa edilebilir. Yapı yapmak amaçlı tercih edilen parçaların yerinde imal edilmesi ile değil, fabrikadan hazır halde alınıp kullanılması ile oluşturulan yapılardır. Devrimizde prefabrik yapı alanı bayağı genişlerken, avantajlarından sebeple daha fazla tercih edilir duruma gelmiştir. Beton zemin üstüne oturtulan parçalarla yapılan yapıların daha az maliyetli olması ve kısa zamanda ortaya çıkması gibi pozitif yönleri, prefabrik yapıların pek çok alanda sıkça kullanılmasına sebep olmaktadır.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal