İnşaat Mühendisliği Dersleri

İnşaat Mühendisliği dersleri nelerdir? İnşaat Mühendisliği dersleri farklılık gösterir mi?

18.05.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:09) İnşaat Mühendisliği Dersleri

Türkiye de son yıllarda İnşaat sektörünün ekonomi için bir kaldıraç olarak görülmesi nedeni ile İnşaat Mühendisliği bölümü son yıllarda oldukça revaçta olan bir bölümdür. Puanları yüksek ve sıralaması iyi olan öğrenciler bu bölümde okumaya hak kazanırlar.

NEDEN DERSLER FARKLILIK GÖSTEREBİLİR?

Bölüme girildikten sonra üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir. Bu farklılık üniversite yöneticilerinin( Rektör, dekan vs.) düşünce ve bilgi birikimine göre değişiklik gösterir. Bunun yanında üniversite öğrencileri arasında bir fikir alış verişi yapıp öğrencilerin hangi derse ihtiyaç duyduğunu öğrenmek için onlara sorabilir. Temel ve mesleki bu derslerin dışında, öğrencilerin daha çok sosyal etkinliğe katılmalarını üniversite isteyebilir. Sonuç olarak bu dersler "Sosyal seçmeli " dersler olarak adlandırılır. Dersin alınması mecburi değildir. Alındığı takdirde üniversite den mezun olmanızda kolaylaşacaktır.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE İLK YIL ALINAN BAZI ÖRNEK DERSLER 

Matematik 1, Fizik 1, İnşaat Mühendisliğine Giriş, Türk Dili 1, İngilizce (Muafiyet sınavlarına girebilirsiniz), Genel Kimya, Teknik çizim, Statik, Matematik 2, Fizik 2...

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE 2. YIL ALINAN BAZI ÖRNEK DERSLER

Mukavemet 1, Mukavemet 2, Topoğrafya, Dinamik, Matematik 3, Atatürk İlke ve İnkilâpları...

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE 3. YIL ALINAN BAZI ÖRNEK DERSLER

Hidromekanik, Zemin Mekaniği, Yapı Statiği, Toprak işleri, Yapı Fiziği ve Yalıtım, Mühendislik Hidrolojisi, Mühendislik ekonomisi, Kara yolu...

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE 4. YIL ALINAN BAZI ÖRNEK DERSLER

Beton Katkı Maddeleri, Bitirme projesi, Betonarme 2, Yol Üst Yapısı, Genel işletme, Mühendislik çözümlemeleri...

Bunlar derslerden bazıları. Her üniversitenin vizyonuna göre, öğretim üyelerinin çalıştıkları alana göre ilgi alanlarına göre dersler değişecektir. Çünkü her üniversite öğrencisine en iyi olanı vermeyi hedefler. Bu yüzdende öğretim görevlilerinin en başarılı oldukları konularda dersler açmalarına olanak sağlarlar. Dersler teorik ve uygulamalı olarak görülür. Teknik üniversiteler daha çok uygulama fırsatı bulurken teknik olmayanlar daha az uygulama fırsatı bulabilir.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal