İnşaat Malzemeleri

İnşaat malzemeleri nelerdir? İnşaat yapımında hangi malzemeler kullanılır?

18.05.2018-11:17 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:15) İnşaat Malzemeleri

Bir inşaat başlamadan önce ilgili kişiler tarafından gerekli analizler yapılarak, planlı bir şekilde kullanılacak olan yapı malzemeleri seçilir. Genellikle yapı malzemeleri daha tasarım aşamasında iken projenin mimarı tarafından seçilebilir ve ne tür bir malzeme kullanılacağı belli olur. Ancak ne kadar malzeme kullanılacağına dair kesin bir bilgi vermez, sadece ön bilgi olur. Gerekli olan malzemenin siparişi için yeterli olmaz. Seçilecek yapı malzemelerinin adedi, kalitesi, ebadı, firmanın adı en doğru şekilde belirlenmeli ve en önemlisi kullanılacak malzemenin fiyatı ve performansını en iyi şekilde araştırmak gerekir.

Malzeme seçilirken çevreye ya da kişilere zarar vermeyen maddeler içermediğine ve ne kadar güvenli olduğuna bakılır. Bunların hepsi kontrol mimarı ya da kontrol mühendisinin denetiminden geçerek temin edilmelidir.

İNŞAAT YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER NELERDİR?

Ahşap: Ağaçlardan elde edilen, geçmişi çok eskilere dayanan doğal ve kullanışlı bir yapı malzemesidir.

Alçı: Alçı taşının yapı kalıplarını çıkarmak için toz haline getirilmesinden oluşan toz parçacıklarıdır. Bu tozlar suyla teması halinde sertleştiği için yapının birçok yerinde kullanılmaktadır.

Boru: Uçları açık, silindir şeklinde, demir ve plastik olarak karşımıza çıkan, gerek sıvı gerekse gaz akışını bir yerden bir yere ulaştırmayı sağlayan yapı malzemesidir. İnşaat sektöründe çok önemli bir paya sahiptir.

Çimento: Su ile birleştiğinde bağlayıcı özellik kazanan yapı malzemesidir. İnşaat sektörünün olmazsa olmazıdır.

Demir - Çelik: Betonun içine koyularak yapıların kaymasını, gerilmesini engellemek amacı ile kullanılan yapı malzemesidir.

Tuğla ve Kiremit: Killi toprağın belirli bir sıcaklıkta pişirildikten sonra kurutulmaya bırakılarak elde edilen ve çimento gibi bağlayıcı özellikteki malzemeler kullanılarak birbirine tutturularak duvar inşasında kullanılın yapı malzemesidir.

Hazır Beton: İstenilen kalıbın şeklini almaz özelliğine sahip, su, çimento ve agreganın karıştırılmasıyla oluşan yüksek basınca dahi dayanabilen bir malzemedir.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal