Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dar Gelirli Vatandaşlara Konut Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasımpaşa'da dar gelirli vatandaşlara konut müjdesini verdi. Taksitlerin 388 liradan başlayacağını söyleyen Erdoğan, "Yarın Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile talep almaya başlıyoruz" dedi.

05.03.2019-17:09 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-16:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dar Gelirli Vatandaşlara Konut Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe ve Eyüpsultan mitinglerinin sonrasında Kasımpaşa'da yapılan "TOKİ 53 bin 626 Sosyal Konut ve 130 Tesisin Açılışı ile 50 Bin Yeni Sosyal Konutun Tanıtım Töreni"ne katıldı. Erdoğan, 50 bin sosyal konut projesi için, "Yarın Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile talep almaya başlıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İSTANBUL'U 2,5 MİLYAR LİRA BORÇLA DEVRALDIM"

"İstanbul'u CHP belediyesinden 2,5 milyar lira borçla aldım. Borçları ödemekle durmadım, Melen'den su getirdim. İstanbul'un nüfusu 15 milyon 400 bin oldu. İstanbul'un isteklerine yanıt vermek için çalıştık, çabaladık, İstanbul da bize sahip çıktı.

"İSTANBUL'U YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GETİRDİK"

1994 senesinde vazifeye geldiğimizde adeta problemlerin altında ezilen İstanbul'u yalnızca ayağa kaldırmakla kalmadık bölgesinin ve dünyanın en iddialı kentlerinden biri durumuna getirdik. Parklarla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle, raylı sistemleriyle İstanbul'u yaşanabilir bir kent durumuna getirdik.

"YARIN TALEP TOPLAMAYA BAŞLIYORUZ"

Bugün burada TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi, 45 gün devam edecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz.

"TAKSİTLER 388 LİRADAN BAŞLAYACAK"

2019 senesinde 67 kentimizde 140 proje ile 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini yapacağız. Proje bedeli 10 katrilyon lira olan bu konutlar 75 metrekare ile 128 metrekare arasında yapılacak. Fiyatları 116 bin lira 399 bin lira arasında değişecek bu konutlardan alt gelir grubuna dönük olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 sene olacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal