Asmolen Döşeme Nedir

Asmolen döşemeler konusu çok merak ediliyor fakat bu konuya girmeden önce betonarme döşeme tiplerinden kısaca bahsetmek gerekiyor.

05.05.2018-15:35 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-15:31) Asmolen Döşeme Nedir

Betonarme döşemeler, dolu döşemeler ve dişli döşemeler olarak ikiye ayrılır ki bu böyledir. Bu şekilde de kalmaz her iki döşeme tipi de kendi içinde çeşitlere ayrılmaktadır ve döşemeler arasında birbirine göre olumlu, olumsuz yanları vardır. Bu haberde dişli döşemelerin bir alt sınıfı olan asmolen döşemeler hakkında gerçekten öğrenmeniz gereken bilgileri bulabileceksiniz.

Dişili yani bir diğer adıyla nervürlü döşemeler tek doğrultuda dişli döşemeler ve iki doğrultuda dişli döşemeler olmak üzere ikiye gruba ayrılırlar. Tek doğrultu da dişli döşemeler de yine kendi içerisinde bloklu yani diğer adıyla asmolen döşemeler ve bloksuz döşemeler olmak üzere iki çeşit olarak gruplandırılır.

BİR DOĞRULTUDA ÇALIŞAN DİŞLİ DÖŞEMELER

Bir doğrultuda çalışan dişli döşemeler, yanyana sıkı sıkıya yerleştirilmiş kirişler yani krişlerin diğer adıyla dişler ve ince bir tabladan oluşurlar Dişlerin ve tablanın betonu iki aynadan zemine birlikte döküldüğü için birlikte çalışırlar. Bu yapılanın dışında, büyük açıklıklarda kalın plak döşemelerin aksine dişli döşemeler kullanılır ki buda döşeme ağırlığının azaltılması için oldukça önemlidir. Döşeme ağırlığını aşırı arttırmadan faydalı yüksekliğin artırılabilmesi sonrası donatıdan tasarruf sağlanması gibi kullananlar için çok olumlu yanları vardır. Fakat kalıp maliyetinin yüksek olması sebebiyle bu döşemeler bunu isteyen kitleler için bir dezavantaj olmaktadır. Birçok defa  tekrar tekrar kullanmak üzere özel kalıplar yaptırılarak maliyet düşürülür

PEKİ ASMOLEN DÖŞEME NEDİR?

Dişli döşemelerde düzgün bir tavan elde etmek için, dişlerin arasına dolgu malzemesi yerleştirme uygulaması yapılır. İşte bu döşeme türlerine asmolen döşeme denir. Bu dolguların herhangi bir taşıyıcı özelliği bulunmamaktadır. Asmolen tuğla, boşluklu beton briket, gazbeton vb. hafif dolgu malzemeleri, asmolen döşemelerde dolgu malzemesi olarak kullanılmak üzere yapılmış malzemelerdir.

ASMOLEN DÖŞEMELERİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NELEDİR?

Asmolen döşemeler avantajları oldu gibi dezavantajları da mevcuttur, dolgusuz döşemeler ile karşılaştırdığımızda, ortaya şu sonuçlar çıkmaktadır

ASMOLEN DÖŞEMELERİN AVANTAJLARI

Kalıp masrafı az

Sıva ve boya yüzü az, dolayısıyla maliyeti az

Sağlıklı, toz tutacak girinti çıkıntılar yok.

Ses ve ısıyı daha az geçirir

ASMOLEN DÖŞEMELERİN DEZAVANTAJLARI

İlave blok ağırlığından dolayı daha fazla yük

Blok maliyeti

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal