Emine Erdoğan, Bakan Kurum ile Van'daki Arıtma Tesisini Dolaştı

Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van'da yapım çalışmaları sona eren Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi.

01.06.2021-18:13 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-18:13) Emine Erdoğan, Bakan Kurum ile Van'daki Arıtma Tesisini Dolaştı

Van'ın Edremit ilçesinde gerçekleştirilen "Van Gölü Sempozyumu"nun akabinde Tuşba ilçesindeki Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne önceki Emine Erdoğan ile Bakan Murat Kurum, Van Büyükşehir Belediyesince kurulan tesis ile ilgili bilgi aldı.

Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ardından da vapurla Van Gölü'nü dolaşarak, gölde yapılan dip temizleme faaliyetlerini inceledi.

Van Gölü'nde dalgıç ekipleri tarafından temizlik faaliyetleri esnasında çıkarılan çöpleri gördüğünde oldukça şaşırdığını dile getiren Emine Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

"Nasıl şaşırdım. Bir saatte bunlar çıktıysa bütün Van Gölü'nü düşünün neler var burada. Yazık günah. Burası bizim. Van bizim, Bitlis bizim, Türkiye bizim. Buraları korumamız, sahiplenmemiz lazım. Evimizi nasıl temiz tutuyorsak, denizimizi de sokağımıza da öyle temiz tutmamız lazım. Temizleme çalışmaları başlamışken temiz kalsın bundan sonrası hiç olmasa."

Emine Erdoğan, Bakan Kurum ile Van'daki Arıtma Tesisini Dolaştıfgdfh55

Gençlerin Van Gölü sahil temizleme çalışmalarına da eşlik eden Emine Erdoğan, çocuklarla bir müddet konuştu.

Emine Erdoğan, geldiği Kocaeli Parkı'nda Vanlı kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Emine Erdoğan, ziyaretleri anısı için dikilen ladin ağacını suladı.

Bu esnada Sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan da dalış ekibini yaptığı temizlik faaliyetleri için tebrik etti.

Emine Erdoğan ile Bakan Murat Kurum'a, Vali ve Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve ilgili kuruluş müdürleri de eşlik etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal