Emekliye Müjde! Avans İmkanı Sağlanıyor

Emeklilik başvurusu yapan kişiler, yıl, yaş ve prim şartını tamamlayanlar ortalama olarak 1 hafta veya 10 gün içerisinde maaşa kavuşuyor.

04.09.2021-12:39 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-17:50) Emekliye Müjde! Avans İmkanı Sağlanıyor

Emeklilik başvurusu yapan kişiler, yıl, yaş ve prim şartını tamamlayanlar ortalama olarak 1 hafta- 10 gün içerisinde maaşa kavuşuyor. İşlemleri uzayan kişiler ise 8 bin 477 liraya varan avanstan faydalanabiliyor. 


Çalışan bütün insanların hayali emekli olup ileriki dönemdeki hayatlarını garanti almak. Emekli olabilmek için işe başlanılan tarihe göre belirlenen yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamak gerekiyor. Bu 3 şartı da tamamlayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak emekli maaşına kavuşuyor. Emeklilik işlemleri için tek bir dilekçe yeterli oluyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Ortalama olarak 1 hafta-10 gün içerisinde aylık olarak maaşlar bağlanıyor.

AVANSI BAĞLAMA SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR

Eğer aylık bağlama işlemi uzun sürerse bu süreçte avans sistemi devreye giriyor. Emeklilik başvurusu yapan kişiye avansın bağlanması için maaş aylığının 90 gün içinde bağlanamamış olması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı olarak başvurusu olması gerekiyor.

Kurumlar net olarak asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapabiliyor. 2021 yılının avans tutarı 8 bin 477 lira olarak belirlendi. Yeni yıl da bu rakam belirlenen asgari ücret ile beraber artacak. 


Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

AVANS TUTARI 3 MAAŞ KADAR 

Mevcutta bulunan emeklilerin, emekli aylığı bağlanmasını bekleyen kişilere sunulan imkanların sağlanması beklentisi var. Bu avansın tutarının da 3 maaş kadar olması bekleniyor. 

Talepler hayata geçerse emekliler nakit ihtiyacını faizsiz sunulan avans ile karşılayabilecek. Avans daha sonra maaşlardan küçük taksitler halinde ödenebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal