Emekliye maaş zammı sonrası bir müjde daha: Bayram ikramiyesi için gözler Meclis’te

Milyonlarca emekli maaşına yapılan zamlar sonrasında bir müjdeli haber daha geldi. Meclis kulislerinden alınan bilgilere göre bayram ikramiyelerine yüzde 30 oranında bir zam gelebilir. İşte detaylar...

14.01.2023-09:41 - (Son Güncelleme: 14.01.2023-17:25) Emekliye maaş zammı sonrası bir müjde daha: Bayram ikramiyesi için gözler Meclis’te

2023 yılı emekli maaşı geçtiğimiz günlerde yüzde 30 zamlanarak en düşük 5.500 TL olmuştu. Şimdi ise gözler bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyelerine çevrildi. Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa verilen bayram ikramiyesi ödemesinin en az 2000 TL olması beklentisi hakim durumdayken, Meclis kulislerinden alınan bilgilere göre bayram ikramiyelerine yüzde 30 oranında bir zam gelebilir.

Bayram ikramiyesi için gözler Meclis’te

Emeklilere verilen bayram ikramiyenin olası artışı için EYT düzenlemesinin etkisi büyük olabilir. Olası zam EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 15 milyon emekliyi ilgilendirirken, eğer maaşlara uygulanan yüzde 30’luk bir zam yapılırsa emeklinin bayram ikramiyesi de 1430 TL’ye yükselecek.

Bayram İkramiyesi 2023

Sokakta Kanal D Haber’in mikrofon uzattığı emekliler bayram ikramiyesi ile ilgili “Artsın tabi, artmasını istememek olur mu? En azından 2 bin TL olması lazım” talebinde bulundu.

Yüzde 100 zam iddiası

Bayram ikramiyesi konusunda sokağın beklentisi 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında. Dolayısıyla kulislerde iki bayram için ikramiyelere yüzde 100 yapılabileceği de konuşuluyor.

AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yayman açıklamasında ‘Bayram ikramiyelerin durumu ne olacak?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

Bayram İkramiyesi 2023-1

“Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın kendisine milletimizden yönelen bu talebe karşı da olumlu bir tavır gösterecek. Ben bu çağrıları cumhurbaşkanımızın duyacağına inanıyorum. İnşallah bu konuda da milletimize mahcup olmayacak bir zam oranı yapılacaktır.”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da dün Meclis’te yaptığı açıklamada ikramiyelerle ilgili ‘O yürütme organın işi’ diyerek Bakanlar Kurulu’nun işaret ederken “Yürütme organı bu şekilde bir talepte bulunursa TBMM gereğini yerine getirir” ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal