Emeklilere müjde: Ev almak isteyenlere 100 bin TL kredi imkanı! Günlük ihtiyaçlar için 40 bin TL anında nakit ödeme yapılacak!

Birçok müşterisi olan kamu bankalarından Ziraat Bankası, ülkenin en iyi kamu bankası olmanın avantajını bir şekilde değerlendirerek emekli vatandaşlar için düşük faizli ihtiyaç ve konut kredisi kampanyaları düzenlediğini açıkladı. Banka, ilgili kredi hizmetlerinin ayrıntılarını ve örnek hesaplama tablolarını kamuoyu ile paylaştı. İşte konuya ilişkin detaylar...

28.05.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-15:47) Emeklilere müjde: Ev almak isteyenlere 100 bin TL kredi imkanı! Günlük ihtiyaçlar için 40 bin TL anında nakit ödeme yapılacak!

Ziraat Bankası yeni yaptığı duyuru ile emekli vatandaşları sevindirdi. Maaşlarını bu bankaya getirmeleri ve 3 yıl burada kalmaları sözüne ihtiyaç kredisi ve konut kredisi vereceğini belirtirken vadem imkanı ve düşük faiz oranları ile paketin açıklamasını yaptı. Ziraat Bankası yeni kampanyasını "Emeklinin Artısı Destek Paketi" başlığı altında duyuruldu. Bu kampanyayı duyan vatandaşlar ise konuya ilişkin detayları araştırmaya başladı. Biz de haberimizde merak edilenleri yanıtladık.

Ziraat Bankası emeklilerin artısı ihtiyaç kredisi fırsatı

Türkiye'nin en çok tercih edilen kamu bankası olan Ziraat Bankası, emekli müşterileri için yeni bir fırsat sunacağını duyurdu. Bu doğrultuda en az 36 ay vade ile ve %1,55 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi vereceği öğrenildi. Aşağıda başlangıç faizi %1,55 olan kredi hizmetinin örnek hesaplamalarından bahsettik.

emeklilere kredi

Birinci hesaplama tablosu:

Kredi tutarı: 20 bin TL

Faiz oranı: Yüzde 1,55

Vade sayısı: 36 ay

Kredi tahsis ücreti: 105 TL

Aylık taksit tutarı: 767,12 TL

İkinci hesaplama tablosu:

Kredi tutarı: 40 bin TL

Faiz oranı: Yüzde 1,69

Vade sayısı: 36 ay

Kredi tahsis ücreti: 210 TL

Aylık taksit tutarı: 1.576,38 TL

Ziraat Bankası emeklinin artısı konut kredisi fırsatı

Bankanın verdiği konut kredisi kapsamında vade imkanı en az 120 ay olarak belirlenirken başlangıç faiz oranı ise %1,29 olarak belirlendi. Bankanın verdiği bu krediyi örneklendiren hesaplamaları aşağıda verdik.

Birinci hesaplama tablosu:

Kredi tutarı: 100 bin TL

Faiz oranı: Yüzde 1,29

Vade sayısı: 120 ay

Kredi tahsis ücreti: 500 TL

Aylık taksit tutarı: 1.642,87 TL

İkinci hesaplama tablosu

Kredi tutarı: 1 milyon TL

Faiz oranı: Yüzde 1,34

Vade sayısı: 120 ay

Kredi tahsis ücreti: 5.000 TL

Aylık taksit tutarı: 16.801,20 TL

Ziraat Bankası'nın yaptığı kampanyaya nasıl başvuru yapılır?

Ziraat Bankası'nın açıkladığı bir diğer kampanya ise konut kredileri ile alakalı oldu. Yapılan açıklamalara göre bahsedilen her iki kampanyadan da yararlanabilmek için ilk olarak maaşlarını bu bankaya taşımaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra 3 yıl taahhüt vererek bu bankada kalacaklarına ilişkin sözleşme imzalamalıdır. Maaşını bu bankaya taşımak isteyen vatandaşlar bu işlemi kolaylıkla banka şubelerinden, bankanın mobil uygulamasından ya da internet bankacılığından yapabilirler.

Emekli maaşını Ziraat Bankası'na taşıma talimatı verdikten sonra ilgililer konuya ilişkin gereken işlemleri yapacaktır. İşlemler tamamlandıktan sonra ise ihtiyaç kredisine ya da konut kredisine başvuruları mobil uygulamadan ya da internet bankacılığından gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra direkt şubeye giderek de işlem yapabilirsiniz. 

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal