Emeklilere büyük müjde! Binlerce emekliye en az 4500 TL ödeme yapılacak!

Binlerce emekliye müjdeli haber geldi. Alınan son kararlarla beraber emekli vatandaşlara tek seferde en az 4 bin 500 TL yatırılacak. Yeni yılda yapılacak olan ek ödemeler emekli vatandaşları sevindirirken konuyla ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Konu hakkında ki tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

03.04.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-15:25) Emeklilere büyük müjde! Binlerce emekliye en az 4500 TL ödeme yapılacak!

Binlerce emekliyi sevindirecek haber geldi. Alınan son kararlarla beraber emekli vatandaşların hesaplarına tek seferde en az 4 bin 500 TL yatırılacak. Emeklilik başvurusunda bulunan tüm vatandaşların faydalanabileceği bu kampanya ile beraber emekli vatandaşlar en az 4 bin 500 TL ek ödeme alabilecek. Bağ-Kur emeklilerine %8,36 oranında, memur emeklilerine ise %7,33 oranında yapılacak olan ilk zam bugünden itibaren hesaplara yatırılacaktır. Direk hesaba aktarılacak olan ek ödemeler ATM'lerden çekilebilecek.

Binlerce emekliye ek ödeme müjdesi

Binlerce emekliye ek ödeme müjdesi

Emekli maaşı bin 554 TL'nin altında olan vatandaşlara yüzde 5, bin 554 TL'nin üstünde olan kişilere ise yüzde 4 oranında ek ödeme yapılacak. Emekli maaşları 90 gün içinde bağlanmamış olan vatandaşlar bu kampanyadan faydalanabiliyorken avans tutarının 3 net asgari ücret toplamı olan 8 bin 477 TL olması planlanmaktadır. Bu avans tutarı şuan emekli olan vatandaşlar için ise 3 maaş tutarı olarak ödenecektir.  Bu sistem onaylanırsa sorun yaşayan emekli adayları ve emekli vatandaşların SGK'ya başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunan vatandaşlara maaşlarının en az 3 katından fazla avans ödemesi yapılacaktır. Bu durumda en düşük emekli maaşı bin 500 TL olarak ele alınırsa minimum 4 bin 500 TL ödeme yapılacaktır. Yapılan bu ödemeler ise emeklilerin maaşlarından 12,24 ve 36 ay taksitle kesilecektir. Emekli maaşlarına ocak ayında gelen zam sonrasında ek bir ödeme daha yapılması emeklileri sevindirirken yeni yapılacak ek ödemeler ise rahat bir nefes aldıracaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal