Kira, elektrik ve doğalgaz için ailelere devlet desteği ödemeleri başladı! Yardım paraları PTT'den alınabiliyor

Git gide artan enflasyon nedeni ile vatandaşlar geçinme ve barınma konusunda bazı sıkıntılar yaşayabiliyor. Kiraya, elektriğe ve doğalgaza gelen zamlar bu sorunu daha da büyütüyor. Bu noktada ise devlet tarafından ihtiyaç sahibi evlere kira, elektrik ve doğalgaz için ödemeler yapılmaya başladı. İşte konuya ilişkin detaylar...

03.04.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-15:10) Kira, elektrik ve doğalgaz için ailelere devlet desteği ödemeleri başladı! Yardım paraları PTT'den alınabiliyor

Ekonomik sıkıntılar yaşayan aileler için devlet tarafından kira, doğalgaz ve elektrik ödemelerine destek yapılacağı açıklanmıştı. Ödemeler yapılmaya başlandı. Kişiler ödemelerini PTT aracılığı ile alabilirken buradan alamayanlar ise banka hesapları aracılığı ile alabiliyor.  

Doğalgaz yardımı

Artan enflasyon nedeni ile sık sık gelen zamların arasında doğalgaz zamları da yer alıyor. Bu kapsamda devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan hanelere yıllık 450 - 1550 TL arasında destek veriliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabiliyor. E-devlet sisteminde hesabı olmayan kişiler ise başvurularını bulundukları yere en yakın sosyal hizmet merkezlerinden yapabiliyorlar.

Bunların yanı sıra vatandaşların doğalgaz yardımına başvuru yapabilmeleri için ilk olarak e-devlet sistemi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölümünde bulunan sosyal yardım formunu doldurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvurular değerlendirilmemektedir. 

devlet yardımları

Elektrik tüketim yardımı

Yardım yapılan alanlardan biri de elektrik tüketim yardımı oldu. Elektrik ödemelerinde yardım almak isteyen kişiler elektrik faturaları ile beraber PTT şubelerinden işlem yapabilmektedir. Bu destek için hanedeki kişi sayısına göre ödeme tutarı belirleniyor. Bu kapsamda “1-2 kişi: 103 TL 3 kişi: 137,33 TL 4 kişi: 171,67 TL 5 kişi: 206 TL” şeklinde ödeme yapılıyor.

Kira yardımı

Devletin destek sağladığı alanlardan biri de git gide zamlanan kira yardımları oldu. Bu doğrultuda kira desteği almak isteyen vatandaşlarda aranan ilk şart, kişinin hane gelirinin belirlenen rakamın altında olması ve kira yardımına ihtiyaç olmasıdır. Bunun yanı sıra belirtilen diğer şartlardan bazıları da kira yardımı almak isteyenlerin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almamasıdır. Belirtmek gerekir ki sigortalı olarak herhangi bir yerde çalışan ve maaşını alan kişilere kira yardımı yapılmamaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal