Emekliler peş peşe 10.000 TL’yi kapacak! Kabine Toplantısı’nda bugün onaya çıkacak

Emekliler için, geçtiğimiz bayramlarda emekli bayram ikramiyesi 3.000 TL olarak veriliyordu. Emekli vatandaşlar ikramiyenin yetmediğini dile getirerek zammı kaptılar. Onaylanınca emeklilere 10.000 TL bayram ikramiyesi yatmaya başlayacak.

04.03.2024-16:10 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-16:10) Emekliler peş peşe 10.000 TL’yi kapacak! Kabine Toplantısı’nda bugün onaya çıkacak

Her bayramda emekli bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşlar, son dönemler içerisinde enflasyon oranlarının yükselmesi ve birçok ürüne zam gelmesi sebebiyle ikramiyelerin yetmediğini dile getiriyordu. Kulisten gelen bilgiler doğrultusunda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda emekli ikramiyelerini iyileştireceğine yönelik konuları detaylı şekilde konuşacağı aktarıldı. Emekli vatandaşlar, kabine toplantısının bitmesini 4 gözle beklerken; geçtiğimiz günler içerisinde ikramiyelerin yetmediğini dile getiren vatandaşlar için zam yapılacağına yönelik iddialar konuşulmaya başlanmıştı.

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı?

Emekli vatandaşlar asgari ücretin yanında, emekli aylıklarına da beklenenin üstünde bir zam yapılmasını talep etmişlerdi. Yapılan zamların ardından bu sefer emekli vatandaşlar umutlarını bayram ikramiyelerine de yöneltti. TBMM Genel Kurulu kapsamında yapılan görüşmelerle, 8. yargı paketinde yer verilen emekli bayram ikramiyesinin geçtiğimiz günlerde 3.000 TL’ye çıkarılmasına yönelik madde eklenip kabul edilmişti. Emekli vatandaşlar 3.000 TL tutarındaki emekli bayram ikramiyelerinin de yetmediğini dile getirerek, bayram ikramiyelerine de ek zam talebinde bulundular.

Bayram emekli ikramiyelerine zam mı gelecek?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli vatandaşların taleplerine yönelik 29 Şubat 2024 tarihinde bir açıklama gerçekleştirerek; “Emeklilerimizin çağrıları kesinlikle haksız değil. Gerekli iyileştirmeler cömert bir şekilde yapılacak.” cümlelerini kullanmıştı. Vatandaşlar bu sözlerden sonra gözlerini bayram ikramiyelerinde yapılacak zamma çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşliğinde bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısının sonucu büyük bir merakla hem emekliler hem de Türkiye genelinde bekleniyor. 

Zamlı emekli bayram ikramiyeleri kaç TL olacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılım sağlayacak olduğu kabine toplantısında konuşulanlara göre bayram ikramiyesinin 3.000 TL’den 10.000 TL’ye çıkarılması iddia ediliyor. 2023 yılı içerisinde 2.000 TL olarak verilen bayram ikramiyesi, 2024 yılının Mart ayında eğer zamlanırsa 5 kat şeklinde zam yapılıp 10.000 TL şeklinde hesaplara yatırılacak. Böylelikle emekli vatandaşlar Ramazan ve beraberinde kurban bayramında toplamda 20.000 TL ikramiye sahibi olacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal