Rusya-Almanya arasında gerilim: Alman Büyükelçi Moskova'da çağrıldı!

Rusya ve Almanya arasında gerilim artıyor. Kırım Köprüsü'nün uzun menzilli füzelerle imha edilmesine dair bir ses kaydının sızdırılmasının ardından, Almanya'nın Moskova Büyükelçisi Alexander Lambsdorff, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. Alman subaylarının, Kırım Köprüsü'nü hedef alacak bir saldırı planı içinde olduklarına dair ortaya çıkan ses kaydı, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri gerilime soktu.

04.03.2024-14:32 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-14:32) Rusya-Almanya arasında gerilim: Alman Büyükelçi Moskova'da çağrıldı!

Olay, Rus yetkililerin Almanya'ya yönelik sert açıklamalar yapmasına neden oldu. Kremlin, bu tür eylemlerin uluslararası ilişkileri ciddi şekilde etkileyebilecek potansiyel tehlikeler taşıdığını belirtti. Rusya ve Almanya arasındaki diplomatik gerginlik, Kırım Köprüsü'nün uzun menzilli füzelerle imha edilmesine dair sızdırılan ses kaydı ile bir adım daha ilerledi. Alman subaylarının Kırım Köprüsü'nü hedef alacak bir saldırı planını tartıştığına dair ortaya çıkan ses kaydının ardından, Almanya'nın Moskova Büyükelçisi Alexander Lambsdorff, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. Büyükelçi Lambsdorff, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamadı ve bir süre sonra Bakanlık'tan ayrıldı. Ses kaydının içeriği ve gerçekliği hakkında her iki ülkeden de resmi bir açıklama gelmezken, gerilim tırmanmaya devam ediyor. 


Almanya, Rusya'ya karşı savaşta mı?

Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, ses kaydını yayımlamıştı. Ses kaydında Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının Taurus füzelerini kullanma senaryolarını tartıştıkları ve Kırım Köprüsü'nü imha etme olasılığını değerlendirdikleri görülüyordu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ses kaydındaki konuşmalarla ilgili açıklama talep etmiş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise durumu "şaşırtıcı" bulduğunu ifade etmişti. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise ses kaydını gerekçe göstererek, Almanya'nın Rusya'ya karşı savaşa hazırlandığını ileri sürmüştü.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal