Emekliler için zamlı ikramiye müjdesi: Mart ayında Meclis’e gelecek

Emeklilere yapılan maaş zammı sonrasında bu kez gündemde bayram ikramiyelerine yapılması beklenen zam yer alıyor. Yılda iki defa ödenen bayram ikramiyelerine yüzde 50 ile 150 arasında bir zam gelmesi bekleniyor. Konu hakkında Mart ayında Meclis’te düzenlemeler yapılacağı belirtiliyor. İşte detaylar…

13.02.2024-11:25 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-11:25)

Milyonlarca emekli için maaş zammından sonra bayram ikramiyesi müjdesi geliyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa ödenen bayram ikramiyelerine en az 50 zam yapılması beklenirken zam oranının yüzde 150’ye kadar çıkabileceği belirtiliyor. 

Maaş zammı sonrasında gözler bayram ikramiyesinde

Memurlar ile SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranının yüzde 49,25'e yükselmesi, en düşük emekli aylığını 7.500 liradan 10 bin liraya çıkardı. Emekli maaşlarındaki bu artışın ardından şimdi ise bayram ikramiyelerine odaklanılmış durumda.

Bakan Işıkhan: Biz hazırız

2024 yılı, "Emekliler Yılı" ilan edilmiş ve yerel seçim etkisiyle birlikte emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25'lik zam sonucunda en düşük emekli aylığı 7.500 liradan 10 bin liraya yükselmiştir. Emekli maaşlarındaki bu zammın ardından şimdi gözler, bayram ikramiyelerine çevrildi.

Bayram İkramiyesi

Emeklilere yapılan zam oranındaki artış ve 2024'ün Emekliler Yılı olarak belirlenmesiyle birlikte, bayram ikramiyelerine zam yapılacağına dair kulislerde konuşmalar artmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması beklenen 8. Yargı Paketi ile birlikte çalışma hayatını ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı torba yasa görüşülecek. Kanal D Ana Haber'e göre, emekli ikramiyelerine artış sağlayacak düzenleme, mart ayı içerisinde yasalaştırılması öngörülen torba yasaya eklenecek.

Masada 3 ihtimal var

Bayram ikramiyelerine zam için masada 3 ihtimal bulunduğu belirtiliyor. Şu an için ikramiyenin net 2 bin lira olarak uygulandığı göz önüne alınarak yapılan hesaplamalara göre, emekli ikramiyesi şu şekilde ortaya çıkıyor:

Yüzde 50'lik bir zam durumunda: 3 bin lira

Yüzde 100'lük bir zam durumunda: 4 bin lira

Yüzde 150'lik bir zam durumunda: 5 bin lira

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal