Açık çekişmeler ve gizli hesaplar: CHP'de liderlik krizi derinleşiyor!

CHP'nin içerisinde bulunduğu siyasi kaos hakkında 24 TV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, CHP’de ardı arkası kesilmeyen kaosa yönelik çok çarpıcı iddialarda bulundu. “1 Nisan sabahı CHP'den belki de Özgür Özel'i de Ekrem İmamoğlu'nu da kovacaklar.” sözleriyle gündeme gelen Tayiz, iddialarını sürdürmeye devam etti.

13.02.2024-11:08 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-12:58) Açık çekişmeler ve gizli hesaplar: CHP'de liderlik krizi derinleşiyor!

Genel seçimlerin hemen ardından dağılan 6'lı masa olarak bilinen ve Millet İttifakı'nın kurucu partisi olan CHP'de, genel başkan değişikliğine rağmen parti içi tartışmalar devam ediyor. Yerel seçim maratonunda liderlik mücadelesi veren Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, partinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Son günlerde, İmamoğlu ve Özel'in Kılıçdaroğlu'ndan birçok kez randevu talep ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun tüm taleplerini reddettiği, Özel'e ise bir kez onay verdiği şeklindeki haberler gündemi meşgul etti.

Bu durum, CHP içindeki liderlik kavgasını ve parti içi dengeleri yeniden şekillendirme çabalarını gözler önüne seriyor. İmamoğlu ve Özel'in, Kılıçdaroğlu'nun desteğini alarak pozisyonlarını güçlendirmeye çalıştığı görülüyor. Ancak Kılıçdaroğlu'nun randevu taleplerini reddetmesi, parti içindeki gerilimi ve çekişmeyi artırıyor. Özellikle yerel seçimlerde başarılı performans sergileyen İmamoğlu ve Özel'in, partinin geleceğinde etkili olmak için Kılıçdaroğlu'nun desteğini araması şaşırtıcı değil. Ancak bu süreçte yaşanan randevu taleplerinin reddedilmesi, parti içindeki ilişkileri ve geleceği belirsiz kılıyor.

İkisini de kovacaklar

CHP'nin içinde bulunduğu siyasi kriz ve kaos, 24 TV'de İbrahim Güneş'in sunduğu 'Masada Ne Var?' programında detaylı bir şekilde ele alındı. Programda, CHP'nin liderlik değişikliğinin ardından yaşanan gelişmeler ve parti içindeki çekişmeler masaya yatırıldı.

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, programda yaptığı açıklamalarda, CHP'nin liderlik krizinin arkasında yaşanan gizli çekişmelere dikkat çekti. Tayiz, CHP içindeki siyasi oyunları ve parti içi dengeleri değerlendirerek, "Arkasından hançerledikleri adamın (Kemal Kılıçdaroğlu) desteğine şu an ihtiyaç duyuyorlar. Böyle hain bir siyaset yok. Bu adamın izzet-i nefsiyle alay etmek, onu tekrar ayaklar altına alıp ezmek gibi bir şey. CHP büyük bir seçim hezimetine doğru gidiyor. 1 Nisan sabahı CHP'den belki de Özgür Özel'i de Ekrem İmamoğlu'nu da kovacaklar." dedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal