Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? 2022 emekli maaşı hesaplama

Çalışma hayatına yıllardır devam eden emeklilik adayları 2022 yılı emekli maaşı hesaplamanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor. Peki emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler...

26.03.2022-23:23 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-23:23) Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? 2022 emekli maaşı hesaplama

Sigortalı olarak yıllardır bir işletmede çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaş, 2022 yılında emekli maaşına yapılan zamlarla birlikte emekli maaşının nasıl hesaplandığını gündemlerinin üst basamaklarına taşıdılar. Bununla birlikte emekli olmak için gereken şartlar da emeklilik adaylarının arama motorlarında en çok araştırdığı konular arasında yer aldı. Sosyal Sigorta Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve diğer sigortalara bağlı olan kişiler bu soruların merakla yanıtlanmasını istiyor.

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama

Emekli maaşını hesaplamak isteyen vatandaşların emekli maaşı hesaplama işlemleri sigorta kollarına göre değişiyor.Bununla birlikte emekli olmak için prim gün sayısı, sigortalı olarak çalışılan iş süresi ve sigorta başlangıç tarihi şartları bulunuyor. Emekli olmak isteyen kişilerin bu 3 şartı mutlaka karşılaması gerekiyor. İşte sigorta kollarına göre emekli maaşı hesaplama:

SSK emekli maaşı hesaplama

SSK’ya bağlı olan vatandaşlar ilk olarak uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine girerek T.C. kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi gibi kişisel bilgileri girerek sorgu işlemlerini yapabilirler.

Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama

Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamaları için E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle birlikte giriş yaparak alacakları emekli maaşını görebilirler.

Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama

Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan kişilerin emekli maaşlarını hesaplamaları için  uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ adresine girerek sitedeki kişisel bilgileri doldurmalarının ardından alacakları emekli maaşını hesaplayabiliyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal