Emekli ikramiyelerinde zam! Emeklilere çifte bayram müjdesi, güncel emekli ikramiye tutarları

Ramazan ayına sayılı günler kala emekli vatandaşlar Ramazan bayramı öncesi alacakları ikramiyeye yapılacak zammı araştırmaya başladı. Bu yıl bayram öncesi emekli ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte emeklilerin alacağı ikramiye zamlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

20.03.2022-13:35 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-14:00) Emekli ikramiyelerinde zam! Emeklilere çifte bayram müjdesi, güncel emekli ikramiye tutarları

Son 5 yıldır hem Ramazan bayramı hem Kurban bayramı öncesi ikramiye verilen emekliler merakla bu yıl ikramiyelere yapılacak zammı araştırıyor. Asgari ücrete yapılan yüksek zamdan sonra emekliler de ikramiyelerin yüksek bir zamla yatırılacağını düşünüyor. Peki konuşulan 3 formül nedir? Emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Güncel Emekli İkramiye Tutarları

Geçtiğimiz sene son olarak emekliye 1.100 TL ikramiye verilmişti. Bu yıl enflasyonla doğru bir orantıda zam yapılacağı düşünülüyor. 2 Mayıs'tan önce emeklilerin banka hesabına aktarılacağı açıklandı. İkramiyenin 1.100 TL'den 2.126 TL'ye çıkacağı konuşulanlar arasında. Aynı zamanda emekli maaşlarından yararlanan hak sahipleri için de zamlar yansıtılacak. %75 ölüm aylığı alanlar 1595 TL, %50 ölüm aylığı alanlar 1063 TL ikramiye alabilecek. Emekli ikramiyelerinin Nisan ayı sonunda hesaplara yatırılacağı bekleniyor.

3 formül nedir

Zamlar ile alakalı 3 farklı formülün konuşulduğu söylendi fakat hangi formülle zam uygulanacağı henüz belirlenmedi. Emekli ikramiyelerine uygulanacak 3 farklı formül şu şekilde; Ya birçok zamma uygulandığı gibi enflasyon oranı göz önünde bulundurularak ikramiye zammı uygulanacak, ya vergi düşmesinden yararlanılacak ya da asgari ücret gibi %50 zam uygulanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal