2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, bayram ikramiyesi zam müjdesi gelir mi? SGK-SSK ve Bağkur'lunun gözü orada!

Emekli maaşlarının zamlanmasının sonrasında Ramazan Bayramı için verilecek emekli ikramiyelerinde son durum merak konusu. Geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak dağıtılan bayram ikramiyelerinde bu yılki zam oranı merakla bekleniyor. 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, bayram ikramiyesi zam müjdesi gelir mi? soruları vatandaşın merak ettikleri sorular arasında yer alıyor. Soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizler için derledik.

17.03.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-15:29) 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, bayram ikramiyesi zam müjdesi gelir mi? SGK-SSK ve Bağkur'lunun gözü orada!

Türkiye'deki 13 milyon emeklinin birçoğu düşük gelir grubu içinde yer almakta. Durum böyle olunca 2022 yılında gelen yeni zamlar sonrasında vatandaşların emekli bayram ikramiyelerinde de beklentileri artmış vaziyette. Özellikle iki dini bayram öncesinde bayram alışverişleri ve ihtiyaçları için nakit desteği alan emeklinin cebinin rahatlaması için bu yılki artış beklentisi bir hayli yüksek.


2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

2018 yılında emeklilere yılda iki defa Ramazan ve Kurban bayramlarında verilmek üzere dağıtılmaya başlayan emekli ikramiyeleri için henüz yeni rakam belli olmadı.

Emekliler dışında çoğu vatandaşın faydalanabildiği ikramiye ödemeleri bin lira olarak başlamıştı. Karara varılması sonrasında geçtiğimiz yıl tam tamına 100 lira artışla 1.100 TL olarak ödenmeye başlayan emekli ikramiyeleri için bu yıl beklenti 2 bin liraya kadar gelmiş vaziyette.

2022 yılında görülen yüksek enflasyon, döviz kurunda yaşanan artış ve gelen yeni zamlar sonrasında, asgari ücret ve memur maaşlarında yapılan zam oranı kadar bir artış yapılması yönünde beklentiler artmaya devam ediyor.

Emekliler için bayram ikramiyelerinde ne kadar zam yapılacağı sorusu ise henüz net bir yanıt bulmuş değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal