Emekli için ek zam vakti geldi: Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarına iyileştirme yapmak isteyen hükümet, konu hakkında hazırladığı çalışmada sona geldi. En düşük emekli maaşı ve ek zammın da içinde olduğu çalışma, Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. İşte ayrıntılar…

12.01.2024-12:13 - (Son Güncelleme: 12.01.2024-17:51)

TÜİK’in Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrasında memur emeklilerine yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam yapılacağı kesinleşmişti. Ancak iki emekli grubu arasındaki zam oranı farkının yüzde 10’un üzerine çıkması sonrasında kamuoyunda ek zam beklentisi oluştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinesinde yürütülen çalışmalarla emeklilerin maaşlarında iyileştirme beklentilerine cevap verecek olan bir düzenlemenin hazırlıklarında sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamlarken onay için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

Emekli ek zam

Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

AA’nın haberine göre; 7 bin 500 lira olarak belirlenmiş olan en düşük emekli aylığına ilişkin artış senaryolarını içeren bir çalışma, gelecek hafta düzenlenecek Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Kabine değerlendirmeleri sonucunda şekillenecek bu çalışma, kamuoyu ile paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e gönderilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal