Futbol camiasından ünlü isimlerin içinde bulunduğu dolandırıcılık davasında ikinci perde: Seçil Erzan ifade veriyor

Futbol camiasından Fatih Terim ve Arda Turan gibi ünlü isimlerin içinde bulunduğu dolandırıcılık davasında ikinci perde başladı. Hakim karşısına çıkan Seçil Erzan ifade veriyor...

12.01.2024-12:00 - (Son Güncelleme: 12.01.2024-12:33)

Türk futbolunda ve gündemde bomba etkisi yaratan dolandırıcılık olayında baş şüpheli olan Seçil Erzan, hakim karşısında. Bugün ikinci duruşması için adliyede olan Erzan, Fatih Terim, Arda Turan gibi isimlerin yer aldığı fon davası hakkında ifade verdi.

Seçil Erzan hakim karşısında

Ekran Haber’de yer alan habere göre; Hakim karşısında ifade veren Seçil Erzan şu sözleri kullandı; "Temmuz 2010 ve Kasım 2011 tarihleri arasında özel bir bankada şube müdürüydüm. 1 milyon lira para kaybettim. Kaybettiğim parayı yerine koymam gerekiyordu. Babamın Bozcaada da bir arsası vardı. Babamın Bozcaada da bir arabası bardı. Tanıdığım Metin taş vardı. Ondan kredi çekip bir miktar alıp borcu ben ödüyordum. Atilla Baltaş’a bir kağıt vardı. Kağıthane battı ve destek olamadı bana. Benim için kredi çekti.  Zarar ettiğim kağıdın parasını böyle kurtardım" dedi. 

“Daha fazla para kazanmak istiyorlardı”

‘’Babanemden kalan Florya da bir ev vardı, onu sattım. 2013’e kadar borcum bitti. Teyzemin oğlu mevduat işlemi açtırdı. 200 bin lirayla başladık, aylık faizlerle devam etti. Parayı çekti. Özel bankacılıkta belli bir tutarın üzerindeki daha fazla faiz getiriyordu. Bunun için kuzenim eşi 93 bin Euro olarak bana gönderdi. Normal mevduattan fazla faiz kazanınca seviniyordu. 2013 yılında böyle başladık. Kuzeminin eşi Merve Yılmaz da kredi çekti. Ailesine kredi çektirdi. Çünkü daha fazla para kazanmak istiyordu.’’

Akrabalarının işin içine girmesi ile beraber sürecin kontrol çıktığını dile getiren Erzan, istismar edildiğini söyleyerek, "Nazlı Can’da (yeğenim diye tanıttığı çocukluk arkadaşı) annemle ilgilenmeye başladı. O dönemde Nazlı da kazanılan parayı fark etti. Sacit Öztürk vardı banka çalışanı, o da bana bankada yardımcı oluyordu. Nazlı da etrafından para alıp getirmeye başladı. Böylece akrabalar para verip fazla fazla aldılar. Normal bir şube performansından daha fazla emek verdim. Böyle bir dönemdi. Çok çalışıyorduk. Faizler artmaya başladı. Atilla Baltaştan o ekside olduğumuz hissse senedi ile ilgili halen yardım istiyordum. Bana 250 bin dolar getirdi. İster tarla al ister gayrimenkul dedi. 3 ayda bir 100 bin dolar ödemek zorunda kaldım. Daha sonra başkasından aldığı için benden para istiyordu. Ben de hayır dediğimde baskı altına aldım.Hep doğruyu söyledim. Yüzde yüz doğru bunlar" dedi.

Rezillik çıkmasından korktum

‘’2019-2020 yılları arasında 400 bin dolar eksiye düştüm. O günden sonra artık süreci yönetememeye başladım. Paraları ödeyemeyince de şubeye gelirler, rezillik çıkar diye korktum. Babam arsa sattı bana para gönderdi bu sıralarda.

’’Seçil Erzan: ‘’2021 yılında 250 bin dolar daha getirdi, Atilla Baltaş. Yine kendi parası sandım. Daha sonra benden 40 günde bir 100 bin dolar olarak istiyordu. O dönemde akıl tutulması yaşadım. Atilla Baltaş’tan korkuyordum.

Mahkeme Başkanı: ‘’Korkmana rağmen neden para aldın?’’

Seçil Erzan: Birinden alıp birine verdim. Her getirdiğinde parayı aldım. Bunları bir süre sonra banka sistemine sokamadım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal