Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramda ek zam gelecek mi? 2022 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi

2022 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi konusundaki gelişmeler milyonlarca emeklinin gündeminin zirvesinde yer alıyor. Peki Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramda ek zam gelecek mi? Soruların yanıtları haberimizde...

25.06.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-15:48) Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramda ek zam gelecek mi? 2022 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi

Haziran ayının sonuna gelinmesiyle beraber Kurban Bayramı’nda verilmesi beklenen bayram ikramiyesini merakla beklemeye başlayan milyonlarca emekli bayramda maaşlara ek zam yapılacağı söylentileri sonrasında gelişmeleri eskisinden daha dikkatli bir şekilde takip ediyor. 2022 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi konusundaki gelişmeler milyonlarca emeklinin gündeminin zirvesinde yer alıyor. Peki Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramda ek zam gelecek mi?

Bayramda ek zam gelecek mi?

9 Temmuz 2022 ile 13 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kurban Bayramı öncesinde 2022 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi milyonlarca emeklinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Her sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda verilen bayram ikramiyesinin ikincisi olan Kurban Bayramı ikramiyesinin bayramdan bir gün önce verilmesi bekleniyor.

Enflasyon rakamlarının belli olacağı 4 Temmuz tarihine gözlerini çeviren vatandaşlar bayramda maaşlara ek zam söylentileri sonrasında iyiden iyiye heyecanlandı. TÜİK’in Temmuz ayında Haziran ayının enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber memur ve emeklilere ne kadar ödeme yapılacağı belli olacak.

bayram ikramiyesi

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyeleri söz konusu düzenleme yürürlüğe girdiğinden beri sadece 100 TL zamlandı. Bu zam aylar öncesinden eridi gitti. Kurban Bayramı’nda verilecek olan bayram ikramiyesinin miktarının en az 2.200 TL olması beklentisi bulunuyor.

Bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı’ndan önceki hafta yani 4 Temmuz ile 8 Temmuz 2022 tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

Bayram ikramiyelerini alacak kişiler ise şu şekilde:

- SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri

- Şehit yakınları ve gazileri

- Geçici köy korucuları

- Şeref aylığı alanlar

- Terör mağdurları

- Savaş gazileri

- Vazife ve harp malüllüğü alan er ve erbaşlar

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal