20.02.2022-11:21 (Son Güncelleme:20.02.2022-11:21)


1

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Dolmabahçe'de İzmir ekibi Altay'ı konuk eden Beşiktaş, Domagoj Vida'nın golüyle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.



2

Beşiktaş, son haftalarda devam eden galibiyet hasretine bu karşılaşmada son vermeyi başarırken, konuk ekip Altay ise küme düşme hattında çok önemli bir puan kaybı yaşadı.



3

Eski futbolcu Elvir Baliç, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş - Altay karşılaşması ile ilgili olarak Tivibu Spor'da yapmış olduğu değerlendirmelerle dün akşam adından sıkça söz ettirdi. Baliç, karşılaşma hakkında yapmış olduğu yorumlarda ;



4

Baliç : Beşiktaş maçın başında fiziksel olarak iyi gözüktü. İyi baskı yaptı zaman zaman. Bugün ilk defa uzun zaman sonra bir 4-4-2 sisteminde oynadı. İyi de oldu. İlk yarıda net 2-3 pozisyon yakaladı. Beşiktaş'ta sonuca erken gidememenin sebebi Güven ve Alex'in birbilerinden biraz daha ayrı oynamasından kaynaklıydı. Birkaç kez Beşiktaş ikiye bir yakaladı ama bir birlerinden ayrı oldukları için sonuca gidemedi. Beşiktaş'ta Rossier ve Rıdvan'ın eksikliği çok hissedildi. Kerem ve Umut iyi oynasa da.



5

Baliç : Beşiktaş ikinci yarıya da iyi başladı. Golü bulduktan sonra Altay'ın biraz daha öne çıkmasıyla çok ciddi pozisyonlar yakaladı. Bu maç gerçekten etkiliydi Beşiktaş. Ama Beşiktaş hala aynı sorunu devam ediyor. Gol atamaması. Bir gol hiçbir zaman yetmez. Bugün 4-5 farkla yenmesi lazımdı. Evet 1-0'la kazanarısınız ama maçta yaşanan son pozisyonda hakem penaltıyı çalsa maç berabere de bitebilirdi. Beşiktaş'ın gol sorununu mutlaka çözmesi lazım. Nasıl çözecek bilmiiyorum ama çözmeli.



6

Baliç : Bugün Alex Teixeira alışık olmadığı bir mevkide oynadı. Geçen sene Beşiktaş'ın hücumda oynayan oyuncuları inanılmaz katkı sağlardı. Özellikle Josef ve Atiba defansif oyuncu olmalarına rağmen ofansif anlamda da çok iyi katkı verdiler. Bu Beşiktaş'ın en büyük farkıydı geçen sene. Baktığımız zaman Ljajic o tarz oyuncu değil. Alex de o tarz oyuncu değil. Pjanic de değil. Beşiktaş'ın bu seneki eksiği bu. Oyuncuya verilen güven önemli. Bir oyuncuyla konuştuğunda 'sen 3-4 maç hiç değiştirmeyeceğim, nasıl oynarsan oyna' diyerek futbolcuya bu şekilde moral verebilirsin. Bazı oyuncu için ısrarlı olmak lazım. Hoca Teixeira'da da bunu yaptı, ısrar etti.



7

Baliç : Futbolcuya gol bölgesinde 'şöyle vuracaksın', 'böyle vuracaksın' diyemiyorsun. Malesef bu onun tercihi. Beşiktaş'ın ceza sahası, yani gol bölgesinde böyle bir sıkıntısı var. Oyuncuların vuruş tercihi yanlış. Anadolu takımlarından kaybedilen puanlar şunu gösteriyor. Sadece Beşiktaş için değil Fenerbahçe ve Galatasaray için de geçerli. Artık anadolu takımlarından küme düşmeye oynasa da, İstanbul'a gelip çok rahat bir şekilde top oynuyorlar.



8

Baliç : Bizim zamanımızda Anadolu kulübünün Beşiktaş'a gelip baskı yapması mümkün değildi. Maçın ilk 30-40 dakikasında 1-2 gol buluyorsunuz ve maçı kopartıyorsunuz. Ama artık 2-3 senedir büyük takım diye bir şey kalmadı. Aslında şampiyonluk o takımları yenince kazanılıyor. Hele içeride oynuyorsan %100 3 puan alacaksın, başka çaresi yok.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR