Elon Musk’ın yeni hamlesi şaşırttı: Büyük bir karmaşa yaşanıyor

Bir milyonun üzerinde takipçisi olan bazı Twitter hesapları mavi tik rozetlerini ödeme yapmadan yeni aktifleştirildi. Bu hesaplar arasında hayatını kaybeden kişilerin de yer alması büyük tepkiye yol açtı.

24.04.2023-10:26 - (Son Güncelleme: 24.04.2023-16:52)

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’dan beklenmedik bir hamle geldi. Daha önce mavi tik özelliğini ücretli hale getiren platform, bir milyonun üzerinde takipçisi olan ve abonelik almayan hesaplara mavi tik özelliğini getirdi. Twitter’ın hayatını kaybeden ünlülerin hesaplarına bile mavi tik getirmesi sosyal medyada tepki gördü. 

Doğrulama süreci bulunuyor

Haber7’nin yer verdiğine göre; Başlangıçta, sahte hesapları ve yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için tasarlanmış bir kimlik doğrulama aracı olarak kullanıldı. Şimdi, bir hesabın Twitter Blue adlı premium bir hizmete abone olduğunun bir simgesi ve ödemenin yapılmasıyla birlikte bir doğrulama süreci var.

Twitter Mavi Tik

Aboneliğin yapıldığı yere bağlı olarak çeşitli fiyatlar var, ancak ortalama ayda yaklaşık 8 ABD doları olarak hesaplanıyor. Orijinal doğrulama sürecinden mavi tik alan ve abonelik ücretini ödememeye karar verenler, 20 Nisan'da tiklerini kaybetmeye başladı.

Dünyaca ünlü isimden tepki

Dünyaca ünlü yazar Stephen King, mavi tikinin geri gelmesi üzerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

1 milyondan az takipçisi olanlar da geri yüklendi

Ayrıca, 1 milyondan az takipçisi olan bazı hesapların mavi tiklerinin "tamamen Elon Musk'ın takdirine bağlı olarak" geri yüklendiğini belirtti.

Mavi tikin üzerine tıklayınca çıkan "bu kullanıcı abonedir ve telefon numarasını doğrulamıştır" ibaresi, kullanıcılardan tepki çekti. Yaşamını yitiren isimlerin bu doğrulamayı yapamayacağı belirtildi.

Twitter'dan sürece ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal