Elon Musk'ın Jetini İzleyen 19 Yaşındaki Jack Sweeney’e İş Teklifi Geldi!

Elon Musk’ın özel jetinin izleyen algoritma geliştirerek ve uçağın konumlarını sosyal medya hesabında paylaşarak ünlenen 19 yaşındaki Jack Sweeney'e dünyanın önemli özel havayolu şirketlerinden Stratos Jet Charters iş teklifinde bulundu.

02.02.2022-17:14 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-17:18) Elon Musk'ın Jetini İzleyen 19 Yaşındaki Jack Sweeney’e İş Teklifi Geldi!

Özel uzay şirketi SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk son günlerde bir üniversite öğrencisi ile adeta güvenlik sorunları yaşıyor. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Jack Sweeney, kamuya açık hava trafiği verilerini izleyen bir yazılım üreterek ünlü iş insanı Musk'ın özel jetinin hareketlerini 'Elon Musk's Jet' hesabı üzerinden paylaşımda bulunuyor.

Özel jetinin konumunun bilinmesinden rahatsız olan ve bunun tehlikeli sonuçlar yaratabileceğini düşünen Elon Musk, 19 yaşındaki gence geçtiğimiz sonbaharda bir mesaj atarak 'Bunu durdurabilir misin, bu bir güvenlik riski' demişti ve Sweeney'e tam olarak 5 bin dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Elon Musk, Jack Sweeney'nin 50 bin dolarlık karşı teklifi sonrası genci sosyal medya hesaplarından da engelledi.


SWEENEY SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU

Sosyal medyada hemen viral olan ve sosyal medya fenomeni haline gelen 19 yaşındaki Jack Sweeney, teknoloji şirketlerinin ana hedefi haline geldi. Florida eyaletinin Orlando şehrinde bulunan bir Özel Jet şirketi Sweeney'ye iş teklifinde bulundu. New York Post'ta yer alan habere göre Stratos Jet Charters adındaki şirket genç adama birlikte çalışmayı teklif etti.

YARATICILIĞINI GÖRÜNCE İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İSTEDİK

Şirketin başkanı ve CEO'su olan Joel Thomas yaptığı açıklamada 'Sweeney'in yaratıcılığını görünce ona iş geliştirme birimimizde bir iş teklifinde bulunduk.' açıklamasında bulundu. Thomas 'Jack'in özel havacılık konusundaki ilgisini ve teknik kapasitesini görünce şirketin kapısını ona açmaya karar verdik. Şu anda Florida Üniversitesi'nde de çalışan genç adamla proje bazlı anlaşabilir ve ona yine de iş imkanı sağlayabiliriz. Ayrıca sağlayacağımız burs ve staj imkanlarıyla da eğitimine ve geleceğini planlamasına katkıda bulunabiliriz.' açıklamalarında bulunarak tekilin içeriğini de anlatmış oldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal