11.01.2021-12:36 (Son Güncelleme:28.04.2024-10:24)


1

Bir bardak suyun içerisine ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı elma sirkesi birçok mucizeyi beraberinde getiriyor. Gece yatmadan önce içeceğiniz bu karışımın kilo vermende ağız konusunu bitirmeye kadar pek çok faydası bulunuyor. Sizin için elma sirkesinin inanılmaz faydalarını bir araya getirdik. Detaylar haberimizin içeriğinde…



2

Doğal bir dezenfektan olan elma sirkesini evlerde temizlik malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ve beyaz sirke içerisindeki asit seviyesi sayesinde mikropların yok edilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, içeriğinde kimyasal ürün barındırmamasından dolayı uzmanlar tarafından önerilmektedir.



3

Elma Sirkesi Koronavirüse Karşı Koruyor Mu?

Elma Sirkesi Koronavirüse Karşı Koruyor Mu?

Koronavirüs salgın sürecinde, salgından korunmak için birçok alternatif çözüm üretildi. Elma sirkesi de bu çözümlerin başında yer alıyor. Mikropları öldürme özelliğine sahip olan elma sirkesi virüsü yok etmese de tüketildiği zaman içeriğinde bulunan pectin, beta-karoten, potasyum, enzimler, amino asitler sayesinde vücut direncini artırmaya yardımcı olur.



4

Elma Sirkesi Nelere Faydalı?

Elma Sirkesi Nelere Faydalı?

Elma sirkesi, zayıflamaya yardımcı olması nedeniyle son yıllarda çok fazla ilgi görüyor. Yapılan bilimsel araştırmalar elma sirkesinin kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Elma sirkesi ile vücut ağırlığındaki bu azalmaya ek olarak, kolesterol düzeyi, karın ve bel çevresindeki yağlar, trigliserit düzeylerinde de azalma görülür.



5

Elma sirkesi karaciğer ve kasların kan şekeri emilimini sağlar, bunun yanı sıra hücrelerin insüline olan duyarlılığını da artırır. Aynı zamanda nişasta ve şekerin emilimini doğal olarak engelleyen asetik asit bakımından oldukça zengin bir besindir.



6

Elma sirkesi ile gargara yapmak, ağızda bulunan bakterilerin öldürülmesini sağlar ve ağız kokusu oluşmasına engel olur. Eğer sizin de ağız kokusu şikâyetiniz varsa her gece uyumadan önce bir çay kaşığı elma sirkesi içmeniz yeterli olacaktır.



7

Elma sirkesinden en iyi faydayı sağlamak için sirkeyi yemeklerden önce tüketmektir. Bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı organik elma sirkesini ekleyin ve her ana öğünden önce bu karışımı için.



8

Günde 3 yemek kaşığından fazla tüketilmemesi gerekir. Aşırı sirke tüketimi, midenin tahriş olmasına, yanma hissine ve hatta ciddi mide sorunlarına yol açabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR