Elinde bisküvisi ile enkaz başında iyi bir haber bekliyordu: Bir oğluna kavuştu

Yaşanan büyük depremlerin sonrası enkaz başında elinde bisküvisiyle ailesinden gelecek iyi bir haberi bekleyen Şerif Amca, “Dünden beri yiyemiyorum, çocuklarıma verecektim' sözleriyle hafızalarda yer edindi. Bir önceki gece enkazdan 3 yaşındaki oğlu ve eşinin cansız bedenine ulaşınca gözyaşları ile anlatan baba, “Bisküviyi mezarına koyacaktım, unuttum başka bir çocuğa verdim" diye konuştu.

11.02.2023-10:19 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-17:39) Elinde bisküvisi ile enkaz başında iyi bir haber bekliyordu: Bir oğluna kavuştu

Önceki gün iki çoğunun enkaz altında olduğunu belirten Şerif Amca dün umutlu bekleyişinin ardından bir oğluna kavuştu. Oğluna 'Sana kurban olurum" diyerek sarılan Şerif Amca, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Şerif amca oğluna kavuştu

Bir oğluna 4. Gün kavuştu

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları durmaksızın devam ediyor. Büyük yıkımın 5. gününde enkaz altından kurtarılan vatandaşların haberleri, bütün ülkeyi mutlu ediyor.

İdrarını içti, çiçekleri yedi

Çiçekleri yedim

Gaziantep’te depremin etkisiyle yıkılan 5katlı Gölgeler Apartmanı’nın enkazından 94 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabası sonucu Adnan Muhammet Korkut, idrarını içip annesinin çiçeklerini yiyerek hayatta kalmıştı. . Korkut "Enkaz altında uyumamak için cep telefonu alarmını 25 dakikaya kurdum. Çok dua ettim. Elimdeki tahta parçasıyla tavana vurarak AFAD ekiplerine sesimi duyurdum" diye konuştu.

Pendik Belediyesi arama-kurtarma ekipleri, Hatay'daki çalışmalarda 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesini 96 saat sonra sağ olarak kurtardı. Aile Sela bebeğin ağlaması sayesinde kurtuldu.

Cankurtaran kedi

Malatya’da enkazdan kurtarılan Doğukan ve Furkan kardeşlerin yerini British cinsi kedileri arama kurtarma ekiplerine gösterdi. O anlar 24TV muhabiri Yağmur Yıldız’a anlatan Erzincan İliç kurtarma gönüllüsü "Dün 80-85. saatlerde gri bir kedi sürekli enkaza girip çıkıyordu. Kediyi takip sonucu ilk etapta 70-75 yaşlarında bir teyze fark edildi. Öncelikle teyzeyi kurtardık. Aynı kedi bu sefer farklı bir alanda anormal hareketler yapmaya başladı. Kedinin göstermesiyle 5 yaşındaki Furkan ve 12 yaşındaki ağabeyi Doğukan'a ulaştık. iz kurtarma işini yürütürken, kedi bir kez daha enkaza girdi ve kayboldu.” dedi.

Aynı enkazdan 8 kişi çıkarıldı

İskenderun'da  çöken 5 katlı apartmanın enkazından depremin ardından 102 saat sonra 6 kişilik aile enkazdan sağ olarak çıkarıldı.. Ekipler, uzun uğraşlar sonucu Yasemin ve Kadir Oktay çifti ile çocukları Arda (15), Zilan (22), Helin (24) ve Dilan Oktay'ı (19) depremden 102 saat sonra bulundukları yerden çıkardı. Ardından Raziye ve Hacı Murat Kılınç çifti de kurtarıldı. Sakarya'da okuyan kızları Sude ailesine kavuştu.

Simit istedi

Malatya'da çöken  Yetiş Apartmanı'nda kurtarma çalışmasını sürdüren ekipler Atilhan Sancak ve Fatih Çıkrık, 12 yaşındaki Abdulhalil Reşvani'ye kurtarmayı başardı. Kurtarma ekiplerinin enkaz altındaki çocuğu dinç tutmak için yaptığı diyalog is duygulandırdı. Abdulhalil ekiplerden simit istedi.

'İğne mi o, acır mı?'

Hatay'da Bakırcı Apartmanı'ndan 98 saat sonra 7 yaşındaki Tec Muhammed El Halef adlı kız çocuğunu kurtarıldı. Kendisine ilaç vereceğini belirten UMKE görevlisine ne ilacı diye soran küçük kızın 'Ne o, iğne mi? Acır mı?' demesi duygulandırdı.

112. Saat operatör fark etti

Kahramanmaraş'ta 7 katlı apartmanın enkazında çalışma yapan kepçe operatörü demir yığınlarının arasında biri olduğunu fark etti. İhbar üzerine ekipler yaptıkları çalışmada 65 yaşındaki Vahit Öztürk'ü 112 saat sonra enkazdan çıkardı. Operatörün dikkati sayesinde kurtulan yaşlı adam hastaneye kaldırıldı.

Çalışmalar devam ediyor

Arama kurtarma çalışmalarına devam

Adıyaman'da 9 katlı binanın enkazında çalışma yapan ekipler 38 yaşındaki Meltem Ünsal ile iletişim kurdu. Ekiplerin çalışması sonucu depremden 114 saat sonra çıkarılan Ünsal, hastaneye kaldırılırken ekipler 'çalışmaya devam' diyerek enkaza geri döndü.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal