Elektronik Sigara Kullanımının Zararları

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Şerefnur Öztürk, sigaranın sağlığımıza olan zararlarına dikkat çekerek, son zamanlarda artan elektronik sigara kullanıma karşı uyardı.

12.02.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-09:27) Elektronik Sigara Kullanımının Zararları

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Şerefnur Öztürk, sigaranın sağlığımıza olan zararlarına dikkat çekerek, son zamanlarda artan elektronik sigara kullanıma karşı uyardı. İşte detaylar...

SİGARA İÇENLERDE İNME RİSKİ DAHA FAZLA

Sigara ve tütün ürünleri kullanımının bütün sağlık parametrelerine özellikle de kalp, beyin ve damar hastalıklarına olan negatif etkilerinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Öztürk, "Sigara içenlerde inme riski, 10 yıldan fazla bir süredir sigarayı bırakanlara göre 2-4 kat daha fazladır." ifadesini kullandı. Öztürk, pasif içiciliğe maruz kalma konusunda ise "Pasif içiciliğe maruz kalan bireylerde de beyin damar hastalığı riskinin bu duruma maruz kalmayanlara göre yüzde 30 daha fazladır." dedi.

SİGARA KULLANIMINA YOL AÇIYOR

Elektronik sigara kullanımının yaygınlaştığına dikkat çeken Öztürk, bugün 150'den fazla elektronik sigara çeşidi olduğunun bilindiğini söyledi. Elektronik sigara kullanımın ne kadar güvenli olduğuna yönelik yeterli bilimsel veri bulunmadığını belirten Öztürk, "Elektronik sigara kulanımının sigara kullanımına dönüşü kolaylaştırdığı, sigara bırakma davranışını zorlaştırdığı, özellikle de okullarda ve 18 yaş altı bireyler arasında yaygınlaştığı bilinmektedir." diyerek belirtti.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal