Birilerine Benzemek Uğruna Yapılan Estetikler Hastalık Habercisi

Günümüzde birilerine benzemek uğruna yapılan estetik ameliyatları hepimiz biliyoruz. Güzel olmak uğruna harcanan paralar ve sonucunda yaşanan hayal kırıklıkları. Uzmanlar, birilerine benzemek istemenin bir hastalık oluğunu söylüyorlar.

12.02.2019-09:02 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-08:57) Birilerine Benzemek Uğruna Yapılan Estetikler Hastalık Habercisi

Günümüzde birilerine benzemek uğruna yapılan estetik ameliyatları hepimiz biliyoruz. Güzel olmak uğruna harcanan paralar ve sonucunda yaşanan hayal kırıklıkları. Uzmanlar, birilerine benzemek istemenin bir hastalık oluğunu söylüyorlar. İşte detaylar...

BEDEN ALGI BOZUKLUĞU

Sürekli estetik yaptırma isteği, makyajla birine benzeme çabaları, özellikle genç kızlarda vücut dismorfik bozukluğu diğer bir deyişle beden algı bozukluğunun habercisi olabiliyor. Uzmanlar bu hastalığı, kişinin görünümündeki hayali bir kusur ile aşırı ölçüde uğraşması olarak açıklıyor. Bu hastalığın en önemli belirtileri ise kendinde sıklıkla kusur bulmak, kusuru gizlemek için aşırı makyaj yapmak/abartılı giyinmek.

OLDUĞU GİBİ KABUL EDİN

Eğer tüm bunları eğlenmek için yapıyorsanız ve sizi etkilemediğine inanıyorsanız sorun yok. Ancak başka birine benzemeye çalışmak sizin için eğlence amaçlı değilse, konu göründüğü kadar masum olmayabilir. Bedeninizin kusurlu olduğunu düşünüyor, kendinizi beğenmiyor ve sıklıkla başka rol modeller buluyorsanız lütfen bir uzmana danışın. Çünkü asıl yapmanız gereken bedeninizi değiştirmek değil, onu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmek.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal