Elektronik sigara ciğerini söndürdü! Genç kadın, 40 yaşını göremeyebilir...

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan genç bir kadın, elektronik sigara alışkanlığının hayatını nasıl tehdit ettiğini acı bir şekilde öğreniyor. 20 yaşındaki Karlee Özkurt, ciğerlerinde meydana gelen ciddi hasarlar nedeniyle doktorların kendisine "40 yaşından önce ölebileceğini" söylediğini ifade ediyor.

26.03.2024-12:47 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-17:31) Elektronik sigara ciğerini söndürdü! Genç kadın, 40 yaşını göremeyebilir...

Karlee Özkurt, elektronik sigara bağımlılığını 15 yaşında başladı. Ancak, kısa sürede bu zararlı alışkanlık onun hayatını altüst etti. Günde 600 pufluk elektronik sigara tüketen genç kadın, akciğerlerindeki hasarın farkına varmadan bu alışkanlığını sürdürdü. Doktorlar, Kasım 2021'de Özkurt'un sağ akciğerindeki ilk sönme olayını gözlemlediler ve acil bir şekilde elektronik sigarayı bırakmasını önerdiler. Ancak, genç kadın üç ay sonra tekrar eski alışkanlığına döndü. 


Durumu daha da kötüye gitti

Özkurt’un eski alışkanlığına geri dönmesinin ardından bir yıl sonra ise sağ akciğerinde ikinci bir sönme meydana geldi.

Durumu ciddileşen Özkurt, doktorların müdahalesiyle sağ akciğerinin daha fazla zarar görmesini önlemek için ameliyat oldu. Ancak, bu ameliyat bile onun nikotin bağımlılığıyla mücadelesini sonlandıramadı. Hala elektronik sigaraya olan bağımlılığıyla mücadele eden genç kadın, yaşadığı acı deneyimle diğer gençleri uyarıyor.

Elektronik sigara kullanımının gençleri ve toplumu nasıl tehdit ettiği konusunda bilinçlenmenin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Karlee Özkurt'un hikayesi, elektronik sigara kullanımının zararlarını gözler önüne seriyor ve bu tehlikeli alışkanlığın bırakılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal