Elazığ'da yetişen ve nesli tükenme tehlikesi olan bu laleleri koparmanın bedeli duyanların ağzını açık bırakıyor!

Özellikle Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı alanlarda yetişen ve halk dilinde "Ağlayan Gelin" ile "Hüzün Çiçeği" ismiyle anılan ters laleler, Elazığ’ın Arıcak ilçesinde ilkbaharla beraber insanlara adeta görsel bir şölen sunuyor.

18.04.2022-12:42 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-12:47) Elazığ'da yetişen ve nesli tükenme tehlikesi olan bu laleleri koparmanın bedeli duyanların ağzını açık bırakıyor!

Bölgede eriyen karlar ile beraber dağlık bölgelerde yetişen ve ilkbahar mevsiminde kısa bir zaman diliminde çiçek açan ters laleler, dağlık bölgelerin dışında, yüksek rakımlı köylerde yaşayan vatandaşların da bahçelerine ekmesiyle koruma altına alınmış oluyor. Söz konusu lalelerin nesillerinin tükenme riski bulunduğundan bu aynı zamanda büyük önem arz ediyor.

Elazığ dışında birçok bölgede bulunuyor

İlkbaharda açarak insanlara doğanın güzelliğini adeta yeniden hatırlatan ters laleler, Elazığ ile birlikte Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Adıyaman, Hakkari, Van, Şanlıurfa, Şırnak ve Muş'ta da olduğu biliniyor.

Elazığ'da yetişen ve nesli tükenme tehlikesi olan bu laleleri koparmanın bedeli duyanların ağzını açık bırakıyor!

Senede yalnızca 15 gün açan ve nesli tehlikede olan ters lalelerin, eğer bir tanesi koparılırsa, söz konusu kişiye 80 bin 485 lira idari para cezası uygulanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal