El Çantası Modelleri

Çanta Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Hangi Kıyafete Göre Hangi Çanta Tercih Edilmesi Gerekir? Vücut Yapısına Göre Çanta Seçimi Nasıl Yapılır? İşte detaylar...

03.07.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:10) El Çantası Modelleri

Kadınlar için elbise ne kadar önemliyse çantalar da bir o kadar önemlidir. Elbisenin tamamlayıcısı doğru seçilmiş bir çantadır. Yanlış seçilmiş bir çanta hem kıyafeti sıklığından uzaklaştırabilir hem de görsel olarak göze hoş görünmeye bilir. El çantaları genel olarak biraz ufak oldukları için içine koyacağımız eşyaların az olması gerekir. Bu nedenle çok fazla tercih edilen bir tür olmamaktadır.

Ancak özel günlerde vazgeçilmezler arasında yerini almaktadır.
El çantası modelleri iki çeşitte inceleyebiliriz. Birincisi askılı bayan çanta modelleri diğeri ise portföy çantalardır.

Askılı modeller; elde çanta taşımak istemeyenlerin en sık tercih ettiği modeldir. Genellikle askı bölümü çantanın içine konularak da kullanma imkânı sunulmuştur. Tüketicilere portföy çantalar ise; yanında taşıyacağı eşyası az olan kadınlar için oldukça şık ve kullanışlı modeldir. Portföy çantalar genellikle özel gün ve gecelerde tercih edilir. Gösterişli ve şık bir üründür. El çantası modelleri seçilerken elbiseler ile uyumları göz önünü alınmalı ve çantanın içine konulacak eşyalar belirlenmelidir.

1. Çanta Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çanta seçiminde dikkat etmemi gereken bazı husular vardır. Boyutları, renkleri ve nerede kullanılacağı gibi... çanta almadan önce o çantayı nerede kullanacağımızı düşünmeliyiz. İhtiyacımıza göre çanta tercihi yapmalıyız. Askılı mı askısız mı, büyük mü küçük mü alacağız bu soruya cevabını ihtiyaçlarımız belirler. örnek vermek gerekirse bir davete veya dügüne giderken tercih edeceğimiz çanta ile günlük alışverişe giderken kullandığımız çanta arasında farklar vardır. Yanımızda taşımak istediğim günlük ihtiyaç malzemelerimiz ve gereçlerimiz fazla ise büyük ve çok bölümlü bir çanta tercih etmeliyiz. Çanta alırken çanta askısına da dikkat etmemiz gereklidir.

2. Hangi Kıyafete Göre Hangi Çanta Tercih Edilmesi
Etek ya da pantolon kombinelerinde kullanılacak çanta modelleri değişmektedir. Kot pantolon üstü tişört kombinlerinde orta boyutta bir çanta tercih edilebilir.
Keten veya kumaş pantolonlar üstüne gömlek kombinine; askısız el çantaları ince ve uzun çanta veya askılı küçük çantalar kullanılabilir
Mini etek gömlek kombinlerinde küçük el çantası modelleri tercih edilebilir.
Şort ve askılı kıyafet tercihlerinde küçük askılı çantalar veya spor sırt çantaları tercih edilebilir.

3. Vücüt Yapısına Göre Çanta Seçimi
Bazı kıyafetler nasıl vücüdumuzu daha deniş ya da uzun gösteririse aynı durum çantalar içinde geçerlidir. Çanta seçiminde bulunurken vücut yapımızı göz önünde bulundurmalıyız.
Zayıf bir vücuda sahipseniz püsküllü veya taşlı gösterişli çantalar tercih edebilirsiniz.
Eğer basen bölgeniz büyük ise kesinlikle büyük model bir çanta tercih edilmemelidir. Bu sizi olduğunuzdan daha geniş gösterir.

Kısa boylu kadınların daha fazla kısa görünmemeleri için geniş kalıplı çantalar tercih etmemeleri gereklidir. El çantaları modelleri tercih edebilirler. Bu modeller biraz daha ebat olarak küçük olduğu için daha hoş bir görünüm kazandırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal