Erkekler Duygusuzlar Mıdır?

Erkekler ve kadınlar arasındaki en çok yapılan tartışmalardan biri erkeklerin duygusal olup olmadığı tartışmaları. Haberimizde bu olayı derinlemesine inceledik. İşte, detaylar...

03.07.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:15) Erkekler Duygusuzlar Mıdır?

Erkeklerin birçoğu hayatlarının bir ya da birkaç döneminde, duygusuzlukla, yalancılıkla, sahtekarlıkla, sapıklıkla, bencillikle, çıkarcılıkla suçlanmışlardır. Bunlar ve bir dolu argo tabirler, erkekler için kadın dünyasında sıkça kullanılır. Peki erkekler duygusuzlar mıdır?

Duygusuzluk Nedir?

Duygu sözcüğü, "duymak, duyumsamak"gibi başlıklardan gelmektedir. Sözlük anlamıyla, "karşıdakini hissetmek, onun varlığını duymak, ona kulak vermek" demekken, bireysel düzlemde de "herhangi bir durum karşısında geliştirilen mekanizmadır." şeklinde tanımlanır.
O anlamda, erkeklerin duygusuz olduğunu savunan kadın, aslında fark etmeden de olsa, onlara duygu yüklemektedir. Zira, öfke, bencillik, sevgisizlik de, bunların tersi gibi duyguları oluştururlar. Şu halde, aslolan mesele, erkekler duygusuzlar mıdır gibi bir sorudan ziyade; erkekler duygularını ifade edebiliyorlar mı sorusuna bizi götürür.

Erkeklerin Duygularını Nasıl Çözeriz?

Erkekler duygusuzlar mıdır sorusuna verilecek en iyi cevap; değillerdir, ama öncelikleri farklıdır şeklinde olabilir. Nitekim, erkekler dışa dönük, sorumluluk üstünden ağır bir yükle yetiştirildiklerinden ve kadınlar denli duygularını net ifade edemediklerinden, bildikleri temel duygulara sığınırlar. Bunlar da, öncelikle seks odaklı gelişen heyecandır.

Erkekler heyecanlarıyla yaşarlar. Bu sebeple, onu neyin heyecanlandırdığını iyi bilmenizi gerekmektedir. Tabii ki, seks hemen hemen her erkeği baştan çıkartır. Ama, onun yanına başka heyecanlar, başka paylaşımlar koymazsanız, erkek sizinle sadece alabildiği ölçüde bir ilişki paydası içine girecektir.

Cinsellik yaşadığınız erkek, sizden bunun ötesinde bir talepte bulunmuyorsa, sizin ondan başka taleplerde bulunmanız da doğru olmayacaktır. Orada, ya bu iletişimi sürdürmek ya da kestirip atmak gibi bir seçeneğiniz vardır.

Karşınızda, etkilendiğiniz ve değer verdiğiniz bir erkek bulunuyorsa, onun zaaflarını, hayallerini, seks dışında heyecan duyduğu şeyleri de öğrenip, ona göre hareket etmeniz isabetli olacaktır. Örneğin, su sporlarından hoşlanan bir erkekle, yapacağınız bu spor, birlikte paylaşımlarınızın kalitesini arttıracağı için, onu size bağlayacaktır.

Erkekler dinlenilmeye, övülmeye, kabul görmeye, en iyisinin sadece kendileri olduğuna inanmaya bayılırlar. Bu yüzden, onun yanında çok konuşmazsanız, o size kendini anlatacaktır. Siz de iyi bir dinleyici olarak, satır aralarını öğrenerek, fark etmeden bunları değerlendirebilirsiniz. Böylelikle, erkeklerin gerçek duygularını çözebilirsiniz.

Günümüzde Kadınlar Da Duygusuzlaşmışlar Mıdır?

Erkekler duygusuzlar mıdır sorunsalına atfen, kadınlar duygulu mudur sorunsalı da göz önünde bulundurulmalıdır. 21. yüzyılda, erken olgunlaşan, maddi çıkarlarını düşünen, geleceğini ipotek altına almaya çalışan, çokeşli, özgürlük tutkunu, inatçı, sert mizaçlı kadınlar da giderek artmaktadır. Boşanmalarda özellikle bunu isteyen taraflar kadınlardır. Onlar seslerini yükselttikçe ve başta, feminist hareketler olmak üzere, her yerde bir etki alanı yayıldıkça, erkekler de ya aşırı vahşileşmektedirler yahut kenara çekilmektedirler. Kenara çekilen bu erkeklerin taşıdıkları temel duygu korku veya hayla kırıklığıdır.

Hayal kırıklığı taşıyan bir erkek, bunun tamir edilmesi için bir kadının yaralarını onarmasını bekler. Burada, erkeğin belli bir maddi düzeni varsa, kadınla arasında tensel bir uyum da yaşandıysa ve iki tarafın da sosyal hayatları, zihinsel pratikleri uyuşuyorsa, zaten mükemmele yakın bir ilişkinin de adımları atılmış olacaktır.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal