Ekvador Sağlık Bakanı İstifa Etti

Ekvador'da Sağlık Bakanı Juan Carlos Zevallos, yakınlarına ve bazı devlet görevlilerine yeni tip koronavirüs aşısı yaptırdığı eleştirileri sebebiyle görevi bıraktığını duyurdu.

27.02.2021-15:29 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-15:29) Ekvador Sağlık Bakanı İstifa Etti

Ekvador sağlık bakanı istifa ettiğini duyurdu.Ekvador basın ajansında yer alan haberlere göre, Devlet Başkanı Lenin Moreno'ya istifasını sunan Zevallos bilgilendirmesinde, 'Milyonlarca Ekvadorlunun hayatını zorlaştıran bu bilinmeyen düşmanla mücadele etmek ve etkilerini hafifletmek için bir doktor olarak aşkla ve şeffaflıkla karşı koymaya çalıştım.' şeklinde konuştu.

Kamu politikaları gereği alınan kararların dayanışma ve hakkaniyet ilkeleri kapsamında alındığına değinen Zevallos, mevcut hükümetin görev süresinin dolacağını ve  Mayıs 2021'e kadar 2 milyon kişinin aşılanmasının hedeflendiğini söyledi.

Öte yandan Devlet Başkanı Moreno, Zevallos'un istifasına ilişkin Twitter'daki paylaşımında, 'Sadece hataları görenler var. Bu fikre saygı duyuyorum. Ekvador ve dünyanın yaşadığı bu derin krizde, bir ülkenin sağlığını yönetmek gibi zorlu bir görevi kabul eden ve binlerce hayatın kurtarılmasında fedakarca mücadele eden bakanı hatırlatmayı tercih ediyorum.'  ifadelerinde bulundu.

Zevallos, 23 Ocak'ta özel bir sağlık merkezinde annesine Kovid-19 aşısı yaptırdığının ortaya çıkması üzerine kamuoyunda tepkilere sebep vermişti.

Ayrıca birkaç üniversite rektörü ve devlet görevlilerine aşı olması için davet gönderen Zevallos, muhalefet tarafından sert şekilde eleştirilere maruz kalmıştı.

Son verilere göre ise Ekvador'da bugüne kadar 282 bin 599 kişi Kovid-19'a yakalandı, 15 bin 713 kişi yaşamını yitirdiği kayıtlara geçti

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal