İran Sağlık Bakanı: Kendinizi Fırtınaya Hazırlayın!

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkede virüs vakalarının artacağını vurgulayarak, halkına ve tüm sağlık kurumlarına 'fırtınaya hazırlanın' duyurusunu yaptı.

27.02.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-14:49) İran Sağlık Bakanı: Kendinizi Fırtınaya Hazırlayın!

İran'ın yarı resmi olan ajansı Tesnim'in yayınladığı bildirisine göre, Kum eyaletinde koronavirüs konulu bir programda konuşma yapan Nemeki, Kovid-19'un mutasyonlu varyantının etkisiyle ülkede salgın vakalarının artacağını ve en kötü senaryoya hazırlıklı olunması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

ŞİDDETLİ BİR FIRTINA İLE KARŞI KARŞIYA KALINACAK

Tüm eyaletlerde koronavirüs verilerinin olumlu seyretmediğini vurgulayan Nemeki, 'Kendinizi fırtınaya hazırlayın. Durumun aynı kalacağı konusunda iyimser değilim ve şiddetli bir fırtına ile karşı karşıya kalacağımıza ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğine inanıyorum' şeklinde konuştu.

Sağlık kurumlarının Kovid-19'un mutasyonlu varyantı üzerinde  çok hassas olunması gerektiğini vurgulayan Nemeki, halka rehavete kapılmadan alınan önlemlere ve tüm tedbirlere sıkı bir şekilde riayet etmenin uyarısında bulundu.

250 BİN DOZ ÇİN KAYNAKLI AŞI ÜLKEYE GELİYOR

İran Sağlık Bakan Yardımcısı ve Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu Sözcüsü Ali Rıza Reisi ise yaptığı bilgilendirmede, Çin'in Sinopharm şirketinden alınan 250 bin doz Kovid-19 aşısının bugün ülkeye ulaşacağını duyurdu.

Reisi, Sayıları 1 milyon 300 bin kişiyi bulan yüksek riskli grupları yıl sonuna (İran takviminde 20 Mart) kadar aşılamayı hedeflediklerini duyurdu.

MUTASYONLU VİRÜS TÜM ÜLKEYE YAYILDI

Salgının ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletinde şiddetli seyrettiğini vurgulayan Reisi, eyaletteki 11 ilçenin 'kırmızı' olarak adlandırılan yüksek riskli bölge kategorisinde olduğunu önemle vurguladı.

Reisi, ayrıca ülke genelinde 32 ilçenin turuncu (orta risk), 251 ilçenin sarı (düşük risk) ve 154 ilçenin ise mavi (en düşük risk) kategoride yer aldığını söyledi.

Mutasyonlu virüs İran'da ilk olarak 5 Ocak'ta görülmüştü. Sağlık Bakanı Said Nemeki, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada mutasyonlu virüsün ülkenin hemen hemen tamamına yayıldığını söylemişti.

İranlı yetkililer, ülkede kullanılan takvime göre 21 Mart'ta yeni yılın ilk günü ile başlayacak Nevruz bayramı boyunca iç yolculukların artmasına bağlı olarak, salgında vaka sayılarının yeniden şiddetli bir artış göstermesinden çok endişe duyduklarını ifade ettiler

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal