Eksikliği Sindirim Sorunlarına Neden Oluyor!

Vücuttaki kemikler, kaslar ve yumuşak dokularda yer alan magnezyum minerali, birçok fonksiyonun doğru çalışmasını sağlar. Sağlık açısından önem taşıyan magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir? Sizin için magnezyum eksikliğinin belirtilerini bir araya getirdik. İşte detaylar…

14.05.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-17:20) Eksikliği Sindirim Sorunlarına Neden Oluyor!

Vücudumuzun bütün hücrelerinde yer alan ve hayati önem taşıyan magnezyumun büyük bir kısmı kemiklerde, geri kalanı ise kaslar ve yumuşak dokularda yer alır. Magnezyum eksikliğinde ise biz farkında olmasak da vücudumuz belli sinyaller verir. Peki, magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

KALP RİTMİNİZİN HIZLI OLMASI

Magnezyum eksikliği potasyum değerlerinin düşmesine neden olarak kalp kası hücreleri üzerine doğrudan etki eder. Bu durumun kalp atışlarını hızlandırır ve kalpte çarpıntı hissetmeye başlarsınız. Ancak bunun kesin olarak magnezyum eksikliğine bağlı olup olmadığını anlamak için doktorunuza başvurmanız gerekir.

HİPERTANSİYON

Kas sinir sisteminin fonksiyonları ve kalp ritim hızı üzerinde etkisi bulunan magnezyum, söz konusu kan basıncı olduğunda da etkisini gösteriyor. Harvard Üniversitesi'nde 70 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada yüksek oranda magnezyum almış olan kişilerin tansiyon seviyelerinin almayanlara oranla çok daha iyi durumda olduğu ortaya konmuştur.

SİNDİRİM SORUNLARI

Magnezyum eksikliği sindirim sorunlarına neden olabilir. İshal sorunu magnezyum eksikliğinin belirtileri arasında yer alırken yanı sıra mide bulantısı ve kusma da görülebilmektedir. Her ishal ve kusma durumu magnezyum eksikliğinin belirtisi olmasa da sık sık tekrar eden durumlarda mutlaka doktora danışılması gerekir.

UYKUSUZLUK

Uykusuzluk da magnezyum eksikliğinin belirtileri arasında yer alır. Magnezyum, uyku döngüsünde önemli bir yere sahip olan melatonin hormonunun düzenli bir şekilde salgılanmasını sağlar. Amerikalı Dr. Mark Hyman, magnezyumun vücudu gevşetici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip olduğunu, uyku düzenine de oldukça fayda sağladığını belirtiyor. Pek çok hastalığa neden olan uykusuzlukla savaşmak için yeterli miktarda magnezyum almanız gerekir.

YORGUNLUK

Magnezyuma bağlı enzimler, hücre içi biyokimyasal reaksiyonlar için gereken kimyasal enerjinin sentezinde de çok fazla etkin bir görev üstleniyor. Magnezyum eksikliği; kronik yorgunluk, halsizlik gibi belirtilerle de kendini gösteriyor.

OSTEOPOROZ BELİRTİLERİ

Osteoporoz başta D ve K vitamini eksikliği olmak üzere pek çok farklı etkene bağlı olarak ortaya çıkıyor. Fakat magnezyum eksikliği de osteoporoz için bir risk oluşturmaktadır. Bu eksiklik doğrudan kemikler üzerinde etki göstererek kalsiyum seviyesinde de azalmalara yol açabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal