Ekrem İmamoğlu Ve İBB, THK’nın Uçaklarını Tamir Ettirmeye Başladı Mı?

Önceki yaz ayında Türkiye’de peşpeşe çıkan orman yangınlarına THK’nın uçakları arızalı olduğu için söndürme operasyonlarına katılamamış, İmamoğlu da İBB olarak uçakların tamiratını üstleneceklerini ilan etmişti. Peki bu onarma işlemleri başladı mı?

13.10.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-11:27) Ekrem İmamoğlu Ve İBB, THK’nın Uçaklarını Tamir Ettirmeye Başladı Mı?

Geçtiğimiz yaz aylarında sıcaklıkların artması ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de orman yangınları baş göstermiş özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki yüksek sıcaklık ve kuru hava orman yangınları ihtimalini artırmış ve binlerce hektar alan kül olmuştu. Yangınların bir kısmı yükselen sıcaklıkların etkisiyle yaşanırken bir kısmı ise PKK’lı terörsitlerce yakılmak istenmiş bir çok kişi suçüstü yakalanmıştı. Aynı anda bir çok ülkede başlayan bu yangınları söndürmek ise bi hayli zor olmuştu. Bu tür büyük yangınları söndürmek için havadan müdahale gerekirken Türkiye’de elinde yangın söndürme uçağı olan THK (Türk Hava Kurumu) uçaklarını uçuramamıştı. Bakımsızlıktan uçamayan uçaklar için sosyal medyada algı operasyonu düzenlenmiş sanki sorumlusu hükümet yani AK Parti gibi gösterilmişti. Bu algı operasyonunun ardından ise CHP’li Ekrem İmamoğlu bir Tweet atarak THK’nın elindeki uçakları tamir ettireceğini duyurmuştu.


İBB YOLDA KALAN OTOBÜSLERİNİ DEĞİL THK’NIN UÇAKLARINI TAMİR ETTİRMEK İSTEDİ

Neredeyse sosyal medyada gündem olan her konuyu bir pazarlama aracı olarak gören CHP’li Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu krizi de bir fırsata çevirmeyi başarmıştı. Yaz aylarında İstanbul’da İBB’ye bağlı İETT otobüsleri bakımsızlıktan yolda kalırken CHP’li Başkan bozulan otobüsleri değil THK’nın uçaklarını tamir ettireceğini ilan etmişti. İBB’nin henüz hazır ve düzgün olan İETT filosunu yönetemediği, araçların bakımını yapamadığı bu dönemde çıkıp THK’nın uçaklarını tamir ettireceğini duyurması sosyal medyada alay konusu olmuş vatandaş “sen önce bizim otobüslerimizi yaptır” şeklinde tepki göstermişti.


İMAMOĞLU THK’NIN UÇAKLARINI TAMİR ETTİRECEK Mİ?

Ekrem İmamoğlu daha sonra yaptığı açıklamalarda ise CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi bir araya gelerek bu uçakları tamir ettirecek minvalinde çeşitli açıklamalar yapmış ve bu konuda hükümeti suçlamıştı. Konun hükümetle hiçbir ilgisi olmamasına rağmen THK’daki bu yanlışı hükümete dolayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yıkmak isteyen muhalefet yaşanan bu acıyı ve zor günü de pazarlama aracı haline getirmişti. Aradan geçen zaman diliminde İBB veya diğer 10 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu konuda bir adım atmaması da o dönemde bu krizi sadece bir fırsat olarak gördüklerini kanıtlar nitelikte. O gün orman yangınlarıyla eş zamanlı olarak İETT’ye bağlı otobüslerin sürekli yolda kalması ve bu sorunun günümüze kadar devam ediyor olması da vatandaşın “İBB önce İETT’nin otobüslerini tamir etsin” demesine sebep oluyor.

THK’DA NE OLMUŞTU? UÇAKLAR NEDEN UÇMAMIŞTI?

THK çoğunluğu asker emeklilerinden oluşan bir özel hava kurumu, statü olarak devletle hiç bağı olmadığı gibi devletten her yıl düzenli olarak milyonlarca lira ödenek alarak sözde Türk havacılık sektörünün gelişmesi için çaba sarf eden bir dernek. Dernek yıllar içerisinde belli bir grubun güdümüne girmiş elindeki büyük bütçeleri belli bir grubun kendi arasında paylaştığı kurum haline gelmişti. Geçtiğimiz yıllarda borcunu dahi ödeyemeyecek hale gelen derneğe, derneğin yönetim kurulu üyelerinin talebiyle kayyum atanmış ve dernek borçları yapılandırılmaya başlanmıştı. Dernek çatısı altında bulunan uçaklar kayyum öncesi dönemde ödeneklerin farklı alanlarda kullanılmaya başlanmasıyla adeta çürümeye terk edilmiş ve geçtiğimiz yaz orman yangınlarında uçakların kullanılamaz hale geldiği ortaya çıkmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal