Ekonomiye Bir Müjde Daha! İki Yeni Büyük Destek Geliyor

Geçen sene KGF ile ekonomiyi canlandıran AK Parti şimdi de TESKOMB ve KOSGEB aracılığıyla piyasalara nefes aldıracak.

07.05.2018-14:55 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-14:50) Ekonomiye Bir Müjde Daha! İki Yeni Büyük Destek Geliyor

Bu sene KGF’de daha farklı bir strateji izleyen AK Parti, vergi ve imar affını hedefine alan büyük çaplı bir paket açıkladı. Emekliye, öğrenciye sağlanan desteklerin ardından şimdi farklı bir cepheden ekonomiye bir büyük destek daha geliyor.

Yürürlükteki mevzuat gereğince esnaf kefalet kooperatifinden indirimli kredi kullanan bir esnaf başka devlet desteklerinden yararlanamıyor. Bunun yarattığı probleme gidermek için ekonomi yönetimi iki ayrı paket hazırladı. Özel esnaf desteği aldığı için devletin kredi desteğinde yararlanamayanlara nokta atışı ile ulaşılacak.

TESKOMB ÜYELERİ FAYDALANACAK

Konu hakkında bilgi veren kaynaklar, halen piyasada ticari kredi kartlarının bulunduğunu, ancak bunun faizinin yüksek olduğunu ifade ederek, esnafın acil nakit ihtiyaçlarının, faiz oranı daha düşük bu kredi kartı ile karşılanacağını kaydettiler.

KOSGEB’TEN ÇAĞRI YAPILMAYACAK KOŞULLARI UYAN HERKES YARARLANACAK

KOSGEB’in yeni destek paketinin uygulamaya geçirilmesinde ise son adıma gelindi. Ayrıntılarını KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt’un Ankara Sohbetleri’nde duyurduğu yeni destek paketi gereğince, destekten faydalanmak isteyen firma öncelikli olarak bankaya müracaat edecek. Başvurular bunun sonrasında KOSGEB’e iletilecek. KOSGEB de bulunduğu sektör ve şirketin kendi özelliklerine bağlı olarak bir kredi limiti belirleyecek. Burada şirketin kamuya borcu olup olmadığına alakalı bankaların halen uyguladığı kısıtlamalar devrede devam etmeyecek. Burada üst limit 500 bin TL olacak ve aşağı doğru aşamalı olarak inecek. Örneğin stratejik tarafta, teknolojik üretim yapan firmalara 500 bin TL kredi limiti verilecek. Bu sektör için yatırım kredilerinde doğrudan 6 puanlık bir faiz indirimi olacak. Eğer firma yerli malı makine-teçhizat kullanıyorsa, faiz indirimine 4 puan daha ilave de bulunulacak ve toplam faiz indirimi yüzde 10 seviyesine gelmiş olacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal